Hirdetés

Tenyérnyi APC router utazóknak

Az American Power Conversion (APC) leginkább szünetmentes tápegységeiről és infrastruktúra-megoldásairól ismert, de egyebek mellett hálózati eszközök is megtalálhatók portfóliójában. A vállalat most egy kisméretű WLAN routert mutatott be, amely úton levők számára könnyítheti meg a hálózati kapcsolódást vagy több eszköz használata esetén vezeték nélküli helyi hálózatok gyors felépítését.

A Wireless Mobile Router WMR1000G épp csak tenyérnyi méretű (10 x 7 x 2 cm), tömege 150 gramm, és – a kategóriában általános módon – nem rendelkezik külső antennákkal. A készülék hozzáférési pont (bridge), hozzáférési pont/router, illetve Ethernet-kliens üzemmódokban működhet. Az elsőben egy meglévő LAN elérhetőségét biztosítja vezetékmentes kapcsolaton keresztül, a másodikban más távoli hálózatok, illetve az Internet felé nyújt kapcsolódást WLAN-állomások számára, míg a harmadik üzemmód vezetékes Ethernet eszközök számára teszi lehetővé a rádiós kommunikációt.

Mindehhez egy RJ45 porttal rendelkezik, míg WLAN interfésze a 802.11b/g szabványokat támogatja. A biztonság érdekében 64 vagy 128 bites WEP kulcsokat tud alkalmazni, és ismeri a fejlettebb WPA-PSK eljárást is, valamint rendelkezik tűzfal funkciókkal. Az eszköz energiaellátása történhet USB portról vagy a mellékelt hálózati adapter segítségével. A WMR1000G ajánlott kiskereskedelmi ára Észak-Amerikában 69,99 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • APC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés