Hirdetés

Silicon Power Sky Share H10 Wi-Fi-s külső HDD mobil eszközökhöz

A Silicon Power egy olyan 500 és 1000 GB kapacitású külső merevlemezt mutatott be, amelyet kifejezetten mobil eszközökhöz ajánl. Bár egyes okostelefonok és tabletek a megfelelő csatlakozókkal és kábelekkel összeköthetők egy külső adattárolóval, azonban egy HDD meghajtásához már nincs bennük elegendő erő. Ebben az esetben tehet jó szolgálatot a Sky Share H10 Wi-Fi-s külső merevlemez.

Nevéből sejthető módon az eszköz Wi-Fi kapcsolaton keresztül kommunikál az okostelefonokkal, tabletekkel és egyéb hordozható masinákkal, de ha lényegesen gyorsabb adatátvitelre lenne szükség, úgy az aljában lévő USB 3.0-s szabványú port is igénybe vehető. A zongoralakk fekete burkolat alatt megbúvó IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi modul 2x2-es MIMO antennához kapcsolódik, így a vezeték nélküli adatátvitel sebessége az elméleti 300 Mbps-ban maximalizálódik. A gyártó ingyenes iOS és Android alkalmazásokat is nyújt, amelyek segítségével mind a streamelés, mind pedig a fájlok mozgatása könnyen és gyorsan megvalósítható, ráadásul mindez interneten keresztül, távolról is megvalósítható.

A Sky Share H10 egyszerre 8 felhasználót képes kiszolgálni és szerencsére Wi-Fi bridge módban is működtethető, ekkor a megfelelő felkonfigurálás és hálózat esetén internetkapcsolatot is biztosít a csatlakoztatott eszközök számára. Beépített akkumulátora egy töltéssel 5 órás folyamatos működést biztosít, így menet közben, hálózati áram igénybevétele nélkül is hozzáférhetünk az esetlegesen nagyságrendekkel nagyobb adatmennyiséghez, mint amit az adott eszközön tárolhatnánk.

A 133 x 86 x 23,5 mm kiterjedésű és 255 grammos Silicon Power Sky Share H10 Wi-Fi-s külső HDD 2 év garanciával érkezik, de a megjelenés dátumát és az árcédulán szereplő számot még nem árulta el a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés