Hirdetés

Verbatim Store 'n' Go Ultra Slim – külső merevlemez fogyókúra után

A Verbatim bejelentette, hogy érkezik Store'n'Go külső merevlemezének egy vékonyabb változata, amely az igen fantáziadús Store 'n' Go Ultra Slim néven kerül majd a boltok polcaira. A fogyókúra eredményeként az adattároló 10,5 mm vastagságúra karcsúsodott, vagyis az elődökhöz képest 20%-kal vékonyabb. A gyártó azt állítja, hogy ezzel az Ultra Slim a világ egyik legvékonyabb külső merevlemeze, azonban érdemes nem elfelejteni, hogy egy bő hónappal ezelőtt a 8,9 mm-es ADATA DashDrive Elite HE720 és a 9 mm-es Toshiba Canvio Slim csatájának lehettünk szemtanúi, tehát az abszolút elsőséghez még le kellene pár tizedet gyalulni a burkolatból, de a felhasználók választását aligha tört milliméterek fogjak döntően befolyásolni.


[+]

Belsejében a szokásos recept szerint egy 2,5”-es, 7 mm vastag, 500 GB kapacitású merevlemez lapul, az adattovábbítás pedig USB 3.0 porton keresztül történik, vagyis a sebességre se lehet majd panasz. Külső megjelenése abszolút minimalista: az oldalsó élek csapottak, a felső burkolat pedig fekete és ezüst színű lehet, diszkrét dizájnjával „öltönyös” környezetben is megállná a helyét.


[+]

A FAT32-es fájlrendszerrel előformázott meghajtó a fedélzetén Nero BackItUp Essentials szoftverrel érkezik, amely lehetővé teszi alkalmi és ütemezett, esetleg jelszóval védett titkosított biztonsági mentések készítését. Szintén a csomag részét képzi a Verbatim Green Button szoftver, amely három különböző működési móddal próbálja meg csökkenteni az energiafelhasználást. Ez elsőre talán fölöslegesnek tűnhet, hiszen egy ilyen külső merevlemez nem tekinthető túl nagy fogyasztónak, de például egy akkumulátorról üzemelő notebook esetében minden watt számít.


[+]

Első esetben 10 és 120 perc között 10 perces időközökben megadható, hogy aktivitás nélkül mennyi idő múlva álljon le a HDD. Egy másik lehetőség, hogy a zöld gombra duplán kattintva mi magunk azonnal is elaltathatjuk a meghajtót, ha tudjuk, hogy egy darabig biztosan nem lesz rá szükségünk. Végül pedig az automatika ki is kapcsolható, így például akit ez zavar, annak nem kell a felpörgés miatt tétlenül várakozni a gép előtt.


[+]

A Verbatim Store 'n' Go Ultra Slim egész Európában még ebben a hónapban megjelenik, hazai vételára – ÁFA nélkül – 19 900 forint lesz.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés