Wi-Fi hálózaton is elérhető a Patriot Gauntlet 320 hordozható külső merevlemeze

A Patriot nem az első vállalat a sorban, amely beépített Wi-Fi vezérlővel ellátott külső merevlemezzel próbál betörni a piacra (az elsőség ugyanis Seagatet illeti meg), de ebből is látszik, hogy a gyártók rákaptak e kézenfekvő megoldás ízére, így ezen a téren is elindulhat majd az árháború.


[+]

A Gauntlet 320 elnevezésű termék lényegében egy hagyományos külső merevlemezház USB 3.0-s csatlakozóval, amiben egy SATA 3 Gbps szabványú, 320 GB-os tárkapacitást kínáló tányéros adattároló lapul, megvalósítva ezáltal a notebookokkal és PC-kel való gyors összeköttetést. Az egyik érdekesség, hogy mindezt kiegészítették IEEE 802.11b/g/n szabványú vezeték nélküli hálózati képességekkel, amin keresztül összesen nyolc kliens csatlakozhat közvetlenül a tárolóhoz, és ebből legfeljebb ötnek tud egyidőben multimédiás adatfolyamot biztosítani, avagy streamelni – mindezt persze igény szerint titkosított csatornán (WEP/WPA-PSK/WPA2-PSK). A másik extra, hogy egy 5,5 órás (folyamatos terhelésen mért) üzemidőt biztosító lítiumion akkumulátorral is felszerelték, így lényegében a Gauntlet helyhez kötve sincs, feltéve, hogy használat előtt nem felejtettük el feltölteni.


[+]

Utóbbi funkciókból már sejthető, hogy a gyártó ezekkel a fejlesztésekkel elsősorban a mobil eszközök (okostelefonok, tabletek) tulajdonosait kívánja magának megnyerni, amit mi sem bizonyít jobban, hogy Android, iOS és külön a Kindle Fire-höz is kínálnak egy alkalmazást, megkönnyítendő a lemezen tárolt fotók, videók, zenék közvetlen elérést és átvitelét.

A Patriot 2013 januárjában tervezi piacra dobni a szóban forgó 86,2 x 139 x 24,4 milliméteres méretekkel rendelkező és 182,5 gramm tömegű eszközt, amiért majd 159 dollárt kér.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés