Hirdetés

Silicon Power Extreme E25 SSD meghajtók fékezett teljesítménnyel

Sokan csak a leggyorsabb SSD-ket tartják számon, pedig az alsóbb középkategóriában is születhetnek olyan termékek, melyek kedvező árukkal sok esetben a célnak megfelelők lehetnek. A Silicon Power legújabb SSD sorozata, az Extreme E25 elég erőteljes nevet kapott, viszont a specifikációban lévő SATA 3 Gbps-os csatolófelület megpillantása után egyértelművé válik, hogy azért mégsem lesz ez olyan extrém, mint ahogy azt elsőre hiszi az ember.


[+]

A gyártó 278 MB/s-os maximális adatátviteli tempót ígér, ami a mai felsőkategória sebességének nagyjából a fele, ezért elsősorban olyan régebbi gépek fejlesztésénél tehet jó szolgálatot, ahol SATA 6 Gbps-os csatlakozó úgy sem része a repertoárnak, esetleg egy laptop működését is alaposan felpörgetheti egy átlagos, 2,5”-es merevlemezzel szemben, pláne ha az csupán percenként 5400-at fordul. Azonban egy biztos, egy teljesítményorientált munkagépben vagy játékra optimalizált asztali konfigurációban nem igen rúghat labdába.

A Silicon Power DDR2 gyorsítótárral, ECC hibakódolással és TRIM támogatással is ellátta Extreme E25 meghajtóit, melyek 64, 128 és 256 GB-os kapacitásban 3 év garancia kíséretében hamarosan érkeznek, vételáruk azonban ezidáig ismeretlen. Reméljük az árcédula meghatározásánál figyelembe veszik a moderált sebességet, és akkor még életképes termékek is lehetnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés