Hirdetés

A SanDisk komolyan erősít az SSD-piacon

Itt a nagy merevlemezkrízis közepette a memóriagyártók egymással versengve próbálnak tisztességes teljesítményű és elfogadható árú alternatívát nyújtani a tányéros adattárolókkal szemben, melyekkel kapacitásban ugyan nem veszik fel a versenyt, de az egy nagyságrenddel nagyobb sebességük rendszermeghajtónak tökéletesen alkalmassá teszi őket.


[+]

A SanDisk a tegnapi napon két SSD széria érkezését is bejelentette, ezek különböző méret-, kapacitás- és sebességkategóriákban szépen skálázódnak. Az X100 család tagjai MLC technológiára épülnek és 6 Gbps-os SATA periférián csatlakoznak a konfigurációhoz, ezzel is elkerülve a szűk keresztmetszet okozta problémákat. A meghajtók maximum 500 MB/s-os olvasási és 420 MB/s-os írási tempóra képesek, mely értékek nem a valaha látott legjobbak, de azért a felsőbb kategóriákba sorolja ezeket az SSD-ket. A 2,5”-es egységek kapacitástól függően 7 vagy 9,5 mm vastagságúak, de a vékony notebookok igényeit, illetve az egyre népszerűbb SSD-s gyorsítótáras megoldásokat kiszolgálva a gyártó mSATA szabványú adattárolókat is felvonultat az X100-as család tagjaiként.

A SanDisk X100 SSD-k kapacitása 32, 64, 128, 256 és 512 GB lehet, pontos vételárat azonban még nem közöltek.


[+]

A magasabb elvárásoknak megfelelve a SanDisk útnak indította az Extreme sorozatot is, mely az imént látott X100-asokhoz képest még jobb teljesítményre képes, ezért a gyártó elsősorban olyan sebességkritikus környezetbe szánja meghajtóit, mint amilyenek például a csúcskategóriás játékos konfigurációk. A maximális olvasási és írási sebesség jelen esetben már 550 és 520 MB/s, és a 83 000 IOPS is kifejezetten jónak mondható. Sajnos a gyártó egyik SSD-nél sem említi a vezérlő típusát.

A SanDisk Extreme SSD 120 és 240 GB-os kapacitásban 190 és 400 dolláros vételáron érhető le, valamint a gyártó hozzátette, hogy idén egy 480 GB-os variáns bevezetését is tervezi 750 dolláros árcédula kíséretében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés