Hirdetés

Sokrétű barebone gép a Shuttle tálalásában

Amennyiben nincs igényünk komolyabb grafikus teljesítményre, a tajvani multi csöppsége kellemes alternatívának tűnik.

A Shuttle legújabb, 1,3 literes térfogattal megáldott ultrakompakt barebone PC-je az XPC DH470 nevet viseli, és alig nagyobb, mint egy 5,25 hüvelykes optikai meghajtó. Ahogy az a típusjelből már adja magát, az újdonság Intel H470-es lapkakészletre épül, és az LGA1200-as tokozású Comet Lake-S, illetve Rocket Lake-S processzorokkal kompatibilis, méghozzá 10 magig, valamint 65 wattos TDP-ig bezárólag. A központi egység hűtéséről egy két ventilátorral megtámogatott, hővezető csövekkel operáló bordázat gondoskodik, míg a két SO-DIMM foglalatba illeszkedő, 2933 MHz-en ketyegő rendszermemória mennyisége legfeljebb 64 GB lehet.

[+]

A 165 mm széles, 190 mm hosszú és 43 mm magas házban egy 2,5 hüvelykes háttértároló számára akad hely; ha ez nem volna elegendő, az alaplapon található, x4-es PCI Express 3.0 és SATA módot egyaránt támogató M.2 2240/2260/2280-as aljzatra és/vagy külső megoldásra kell hagyatkoznunk. Persze az M.2 2230-as slot sem hiányzik, szóval a leendő Wi-Fi/Bluetooth modul (WLN-M) mehet a beltérbe, ha pedig 4G-s modemre lenne szükségünk, az előbb említett 2,5 hüvelykes rögzítőpontot ennek a beépítésére is felhasználhatjuk, csak ne felejtsük el kosárba rakni a WWN03-as készletet. A hangkeltés egy hatcsatornás Realtek ALC 662-es kodek feladata.


[+]

Videokimenetekből hármat (egy 2.0-s HDMI-t és két 1.2-es DisplayPortot) lelhetünk fel a masina hátulján, ám ha netán a 15 tűs D-Subon múlik a boldogságunk, a PVG01-es azonosítóval rendelkező kiegészítőnek hála kérhetünk egyet az egyik COM port helyére. A hálózatra való kábeles felcsatlakozásban két (Intel i210-AT vezérlős) gigabites Ethernet anya nyújt segítő kezet, míg az előlapon egy bootolható SD kártyaolvasó egészíti ki a csomagot. USB csatlakozókból összesen négy 3.2 Gen2-es (Type-A, 10 Gbps), három 3.2 Gen1-es (Type-A, 5 Gbps) és egy 3.2 Gen1 Type-C-s (5 Gbps) példányt kapunk a két COM interfész és a dupla audio jack mellé. A tápellátásért egy 90 wattos külső adapter felel és lehetőségünk van egy külső gomb (CXP01) közbeiktatásával egyszerűbben bekapcsolni a gépet, ha az nehezen hozzáférhető pozícióban (de 2 méteren belül) van tárolva.


[+]

Az apróságot 75 vagy 100 mm-es VESA furatokkal fixálhatjuk a kijelző farán/falon, de a külön megvásárolható, két barebone-t fogadó, 2U magas rackmount front plate-tel (PRM01) 19 hüvelykes rackben ugyancsak dologra foghatjuk őkelmét. Annak érdekében, hogy a DH470-est lehessen switch vagy egyéb elosztó dobozokban használni, DIN sín (DIR01) is hozzáférhető, sőt vertikális beüzemelés esetén talpakat (PS02) szintúgy beszerezhetünk. A Shuttle üdvöskéjének ajánlott fogyasztói ára nettó 260 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés