Hirdetés

Fektetve és állítva is használható Mini-ITX házak a Sharkoon kínálatában

A Sharkoon két új házat tett elérhetővé, amelyek sok tekintetben hasonlítanak egymásra. Például abban, hogy méretük megközelítőleg egyforma, akárcsak belső felépítésük. Mindkettőt a Mini-ITX méretű alaplapokhoz szánják, így kompakt megoldások alapjául szolgálhatnak, illetve abban is, hogy gondoskodtak róla, hogy fektetve és állítva is elhelyezhetőek legyenek.

Sharkoon Shark Zone C10 Sharkoon Shark Zone C10
Sharkoon Shark Zone C10 [+]

Sharkoon QB One Sharkoon QB One
Sharkoon QB One [+]

A két modell közül a vállalat a fiatalabb generációnak, LAN-partikra a Shark Zone C10-et szánja, az asztali megoldásoknak, nappaliba pedig a QB One-t ajánlják. A a 370 x 225 x 180 és 368 x 225 x 180 milliméteres méretekkel rendelkező házakba megpróbáltak mindent belepréselni, így a 3,5/2,5"-es HDD/SSD rekesz mellett egy 5,25"-es eszköz számára is biztosítottak helyet. Utóbbi igény szerint kiszerelhető és helyére további két 3,5"/2,5"-es HDD/SSD szerelhető. Amennyiben a három darab adattároló kevésnek bizonyulna, a hátul található 80 mm-es ventilátor helyére is felfogatható egy 2,5"-es darab.

Sharkoon Shark Zone C10 és Sharkoon QB One belső Sharkoon Shark Zone C10 és Sharkoon QB One belső
Sharkoon Shark Zone C10 és Sharkoon QB One belső [+]

A belső tér viszonylag tágas, az SFX vagy nem moduláris ATX táp mellett befér egy legfeljebb 15 centiméter magas CPU-hűtő, az akár dupla magas VGA pedig 315 milliméterig nyújtózhat.
A szellőzésről az említett hátul elhelyezhető (opcionális) 80 milliméteres ventilátoron kívül egy darab felülre előre beszerelt 120 milliméteres szélgép gondoskodik, de ez igény szerint megduplázható. Ennek megfelelően a tetőre akár 240 milliméter hosszú vízhűtés radiátor is felaggatható, ha nem használjuk az 5,25"-es rekeszt. Természetesen nem maradtak ki a porszűrők sem, így a ház belseje tiszta maradhat, valamint az előlapi I/O csatlakozók, amelyet két USB 3.0-s port és egy pár audiocsatlakozó képvisel.

A Sharkoon Zone C10 és QB One házak 40 eurós áron kerülnek a boltokba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés