Hirdetés

Újabb eGPU-val jelentkezett a DaVinci Resolve szoftver fejlesztője

Ebben a hardverben az AMD Radeon Pro 580-at egy Radeon RX Vega 56 váltja.

A nyáron számoltunk be arról, hogy a DaVinci Resolve szoftver fejlesztőjének számító Blackmagic Design úgy döntött, hogy egy saját tervezésű eGPU-t dobnak piacra Blackmagic eGPU néven. A cégnek erre nyomós oka volt, mivel főleg az Apple rendszereiben utazik, és nem tekinthető meglepetésnek, hogy a Thunderbolt 3 interfésszel rendelkező MacBook Pro notebookok jelentik a célpiacot, ezekben ugyanis pusztán a méretkorlátok miatt nincs elég gyors grafikus vezérlő, miközben a DaVinci Resolve profitálhat a nagyobb teljesítményű modellekből is.


[+]

A Blackmagic eGPU Pro verziója lényegében megegyezik az előddel, csupán az AMD Radeon Pro 580-at cseréli 8 GB-os HBM2 memóriával rendelkező Radeon RX Vega 56-ra, illetve további extra, hogy a HDMI 2.0 port mellett megjelenik egy DisplayPort 1.4 is. Más szempontból viszont ugyanazt kapja a vásárló, amit a lassabb modellen, erről az első bekezdésben található linken lehet olvasni.

Természetesen az extra teljesítménynek ára van, amíg a Blackmagic eGPU 699 dollárért vihető haza, addig a Blackmagic eGPU Pro 1199 dollárba kerül. A termék szállítása novemberben kezdődik meg, a rendeléseket pedig az Apple hivatalos áruházán belül lehet leadni rá.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés