Hirdetés

Sapphire-újdonságok

A Sapphire több újdonsággal is jelentkezik a piacon e hónap folyamán. A vállalat kiadta a Radeon X1800 XT gyárilag túlhajtott változatát, amely a Performance Edition melléknevet kapta. Az eredeti 625/750 MHz-es (GPU/RAM) órajeleket a grafikus processzor esetében 700 MHz-re, az 512 MB GDDR3 memória esetében pedig 800 (effektíve 1600) MHz-re emelték. A kétslotos hűtéssel rendelkező kártya a funkciók tekintetében nem tér el az eredeti X1800 XT-től.

Hamarosan érkezik egy újabb AGP csatolós videokártya is; a Radeon X1600 Pro ezen változatát 256 MB DDR2 memóriával, DVI-I, VGA és TV-kimenettel látják el. A grafikus gyorsító várhatóan december végétől váltja fel a boltokban az AGP csatolós, 256 MB memóriával rendelkező Radeon X800 GT-t.

A harmadik új termék ezúttal nem 3D-gyorsító, hanem az Ivory névre keresztelt zenelejátszó. Az eszköz MP3, WMA és ASF formátumú hangfájlokat képes visszaadni, használható diktafonként, nyolcsoros kijelzőjén pedig nemcsak dalszövegek olvashatók a karaoke üzemmódban, hanem textfájlok megjelenítésére is használható. Extraként említhető még a 11 beállítással szolgáló equalizer, valamint a játék funkció. A beépített lítiumion akkumulátor 35 órás folyamatos lejátszást tesz lehetővé, feltöltéséhez pedig 2,5 órányi időre van szükség. Az 512 MB flash memóriával ellátott Ivory számítógépre USB 2.0 interfészen kapcsolható, a szokásos módon külső tárolóként is igénybe vehető, és többszintű könyvtárrendszert is kezel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés