Hirdetés

Hogy senki meg ne hallja...

A számítógépekbe szerelhető, passzív hőelvezetési rendszerrel ellátott megoldások, komponensek virágkorukat élik. Igaz ez a videokártyák piacára is, ahol a csúcstermékek hődisszipációja minden eddigit felülmúl, így a leggyorsabb, legújabb videokártyákat sokszor igen robusztus, nagy zajjal dolgozó ventilátorral kiegészített bordával szerelik, ugyanakkor a felső-középkategóriás modellekről már számos esetben elhagyják a gyártók a ventilátort.


Forrás: VR-Zone

A világ legjelentősebb videokártya-gyártói közé tartozó tajvani Asus sokáig ellenállt ennek a piaci trendnek, míg végül a nyár közepén megjelenhetett az első, SilentCool névre keresztelt passzív hűtést felvonultató középkategóriás grafikus vezérlő, az Asus Extreme N6600GT Silencer. A két, egymásra merőleges, elforgatható hőcsöves bordákból álló egyedi passzív hűtést minden jel szerint kedvezően fogadta a piac, a gyártó ugyanis még a nyáron bejelentette a SilentCool bordával felszerelt első ATI kártyát, a Radeon X800-ra építkező Extreme AX800 Silencert, melyet most követ az NVIDIA GeForce 7800 GT grafikus vezérlőjére épülő új modell, az Extreme N7800 GT Silencer.


Forrás: VR-Zone

Hasonlóan a SilentCoollal ellátott modellekhez, passzív hűtés lesz az Asus hamarosan megjelenő EAX1600XT Silent típusú, Radeon X1600 XT grafikus processzort tartalmazó vezérlőn is, erre a modellre ugyanakkor csak egy hűtőbordát szerel a gyártó, mégpedig a NYÁK ellenoldalára. A VR-Zone oldalon megjelent termékfotókon jól látszik, hogy a grafikus processzorral érintkező hűtőblokktól két hőcső vezeti a meleget a hűtőbordába, a rendszer működésének további részletei, illetve az újdonság részletes műszaki paraméterei azonban egyelőre nem ismertek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés