Hirdetés

A Samsung új firmware-je megölheti a 850 Pro SSD-ket

A Samsungra manapság rájár a rúd az SSD-piacon. A vállalat ezúttal csak egy EXM02B6Q jelzésű firmware-t adott ki a 850 Pro SSD-khez, amely a leírás szerint növeli a meghajtók teljesítményét és javítja a 3 Gbps-os SATA interfésszel való kompatibilitást.

Ez vélhetően igaz is, de csak akkor, ha a firmware nem tette működésképtelenné az adott SSD-t, amire egyre több felhasználó panaszkodik. A frissítés Magician szoftverrel való telepítése után ugyanis lényegében már a BIOS szintjén is gyakorlatilag érzékelhetetlen meghajtót eredményezhet, és jelen formában igazából nincs is mód a működésképtelenség javítására. Persze a PC jó esetben bebootol, de nem igazán stabil, hiszen véletlenszerűen elmegy a kép, viszont több felhasználó is megerősítette, hogy a fájlok látszólag megmaradtak az adattárolón.

Láthatóan baj van az új firmware-rel Láthatóan baj van az új firmware-rel
Láthatóan baj van az új firmware-rel [+]

Vannak azonban olyan felhasználók, akiknek nem volt problémájuk az új firmware-rel, így egyelőre nehéz behatárolni a hiba forrását. A Samsung hivatalos közleménnyel még nem állt elő, de eltávolították az ominózus EXM02B6Q jelzésű firmware-t. Valószínűleg már javában vizsgálják a probléma okát és a lehetséges javítást.

Bár a EXM02B6Q firmware egyes weboldalakon még elérhető lehet, a telepítését a fentiek tudatában nem érdemes megkockáztatni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés