Hirdetés

Gond lehet a Samsung 990 PRO SSD-kkel?

Az említett konstrukció előrejelzett tartóssága fürge hanyatlásnak indulhat.

A Samsung jelenlegi zászlóshajójának számító 990 PRO SSD-jével kapcsolatban probléma merült fel, ami a tartósságot érinti. A meghajtó szoftvereként funkcionáló Samsung Magicianben a x4-es PCI Express 4.0 interfészt használó, olcsónak kicsit sem nevezhető tároló kondíciója igen hamar esni kezd, és erre a dologra a Neowinnek szerkesztő Robbie Khan hívta fel a figyelmet. Elmondása szerint a frissen vásárolt, 1200 TBW-re hitelesített, 2 TB-os 990 PRO-ja már néhány nappal a program első telepítése után 99 százalékos egészségi állapotnak örvendett, ám mivel SMART adatról van szó, más applikációk is ezt a számot közölték. Újabb 24 óra elmúltával 98 százalékosra csökkent a ketyere kondija, pedig még 2 TB-nyi írás sem történt, azonban pár nap múltán már 95 százalékon ácsorgott az ominózus mutató.


(forrás: Neowin) [+]

Az újságíró ezen a ponton telefonon keresztül felvette a kontaktust a vállalat vonatkozó terméktámogató partnerével (Hanaro Europe BV), ahonnan egy barátságos hangtól azt a választ kapta, hogy az általa tapasztaltak valószínűleg normálisak, és benne vannak a specifikációban, viszont ha hasonló ütemben romlik tovább az SSD prognosztizált tartóssága, érdemes elindítani a garanciális procedúrát.


(forrás: Neowin)

Ezzel párhuzamosan Robbie Khan kitett az Overclockers UK-ra és a Redditre egy posztot, hogy megtudja, másoknak is akad-e efféle gondjuk, és mint kiderült, igen. Ráadásul az overclock.net-en egy hosszas topik is van a kissé aggasztó fenoménről.


(forrás: Neowin) [+]

94 százaléknál Robbie Khan kezdeményezte az RMA ügyintézést, majd elküldte az adattárat, de néhány nap elteltével kapott egy e-mailt a Hanarótól, hogy a korábbi SSD-jét postázták vissza egy formázást, illetve gyári resetet követően, mert nem tudták reprodukálni a hibát. Ez furcsa, hiszen képmentésekkel egyetemben minden szükséges információ átadásra került, és amikor hősünk írásos megerősítést kért arról, hogy ez a mértékű romlás ilyen rövid időn belül teljesen rendben van, öt napig nem hallott semmit a cég felől. Arról nem beszélve, hogy még az a bizonyos factory reset sem esett meg, ugyanis a visszaküldött háttértár 100 helyett a régi, 94 százalékos állapotában leledzett, ergo csak egy formázást tudhatott maga mögött.


(forrás: Reddit) [+]

Időközben egyre többen jelentettek gyorsan zuhanó írástűrést, míg január 23-án életjelet adott a Hanaro, és felajánlotta, hogy cseréli a szóban forgó 990 PRO SSD-t, valamint az ok megismerése végett megpróbálja imitálni a jelenséget. Eközben a Redditen megjelent egy új bejegyzés, amelyben további felhasználók számolnak be a pikkpakk "lebetegedő" 990 PRO-jukról, és ha mi is ezen személyek közé tartozunk, célszerű lehet virtuális tollat ragadnunk, hogy mihamarabb átfogó képet kaphassunk a jelenségről.

A bélyegkép forrása: Rock Paper Shotgun

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés