Hirdetés

S3 Graphics: visszatérés a grafikus chip piacra

Az S3 Graphics, mely a VIA és a SONICblue (korábban S3) közös tulajdona, idén visszatérést tervez egy sor notebookokba, illetve asztali gépekbe szánt termékkel.

A nemrég bejelentett DirectX 9-et támogató Delta Chrome (korábban Columbia kódnevű) grafikus magra az S3 Graphics több notebookba szánt terméket is tervez. A Delta ChromeX9 mellett megjelenik majd a Delta ChromeM128, valamint a Delta ChromeM64+ nevű chip is, a teljesítményigényes és a vékony notebook piacot is megcélozva. Mindezt Gerry Liu, az S3 Graphics marketing igazgatója mondta, majd hozzátette, hogy az év második felében kijönnek egy DDRII memóriával szerelt, 400 MHz-en működő Delta Chrome2, és egy egyszerűsített Delta ChromeMS chippel.

A Delta ChromeX9, M128 és M64+ a TSMC gyáraiban készül 0.13 mikronos technológiával. Az első minták megjelenése a második, a tömeggyártás beindítása a negyedik negyedévben várható. Az év végére a cég el akar készülni az új generációs Destination kódnevű, DirectX 10-es gyorsítást kínáló chip mintáival.

Az S3 Graphics az asztali gépek szegmensén is rajta tartja a szemét, márciusban asztali gépekbe szánt chipeket is meg akar jelentetni. Ezekkel - a VIA alaplapok terén szerzett marketing tapasztalataira támaszkodva – először a Tajvan és Hong Kong központú kártyagyártókat célozza.

Majdnem két évnyi előkészítés után a Delta Chrome család segíthet az S3 Graphics-nek megerősíteni pozícióit a grafikus piacon csakúgy, mint az integrált alaplapi chipkészletek piacán. A Mercury Research szerint az nVidia erősödő jelenléte ellenére is a VIA-S3 Graphics együttesen a notebook grafikus megoldások piacának 18-19%-át birtokolta 2002 harmadik negyedévében, megszerezve a második helyet az ATi Technologies után.

Azóta történt

  • Újra S3 DeltaChrome

    Az S3 DeltaChrome lehet az a chip, amely megmenti a VIA haldokló 3D-részlegét. Vagy nem.

Előzmények

Hirdetés