Hirdetés

Szuper kis okos robot megfizethető áron

Mivel sikerült összeszedni az Indiegogo közösségi finanszírozású oldalon szükséges pénzt, így nagyon jó esély van rá, hogy hamarosan bárki hozzájuthasson a Riley fantázianevű, otthoni minirobothoz. A lánctalpas masina képes áthaladni a szőnyegen, elboldogul a füvön, murván is, egy letölthető alkalmazás segítségével pedig a világ bármely pontjáról irányítható, ahol van internet.

Riley, otthoni robot
Riley, otthoni robot [+]

Rendelkezik beépített, mozgatható 5 megapixeles kamerával, illetve mikrofonnal, ezáltal képes az élő kép és hang közvetítésére. Így felhasználója bármikor megbizonyosodhat arról, hogy bezárta-e az ajtót, lecsavarta-e a gázt, vagy kihúzta-e a vasalót, és mivel ellátták beépített mozgásérzékelővel, még arra is figyelmeztet, ha valaki behatolt a szobába, lakásba. Került rá egy beépített, kis teljesítményű hangszóró is, így akár kommunikálni is lehet a segítségével távolról.

Építettek rá egy lámpát, aminek köszönhetően éjszaka vagy sötétben is használható. Természetesen a működéshez szükséges energiát akkumulátor biztosítja, és a robot figyelmezteti is gazdáját, ha lemerülőben van. Ilyenkor elegendő a dokkolóállomás egy méteres sugarába navigálni a masinát, és az onnantól kezdve magától hazatalál. Riley jelenleg 159 dollárba kerül (a boltban 230-ért árulják majd), és júliusban kezdik meg a szállítását, ha minden jól alakul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés