Hirdetés

Játékbabának tűnik, pedig androidos törpe robot

A Robohon fején van egy beépített projektor, lehet vele telefonálni, fotózni és még beszélgetni is.

A Sharp egy meglehetősen egyedinek tűnő, emberszabású robotot, azaz androidot mutatott be a közelmúltban. A Robohon első pillantásra úgy néz ki, mint egy szimpla játékbaba, de tud mozogni, rendelkezik mikrofonnal, és beépített hangszóróval is, így képes kommunikálni gazdáival.

Sharp Robohon
Sharp Robohon [+]

A Qualcomm Snapdragon 400 CPU-val, Qualcomm Adreno 306 GPU-val, 2 GB RAM-mal, 16 GB adattárolásra szolgáló memóriával és 2 hüvelykes színes LCD kijelzővel ellátott, Android Lollipop operációs rendszert futtató jószág rengeteg mindenre alkalmas. Többek között beprogramozható rajta riasztás, így ébresztőóraként is funkcionálhat, emellett rendelkezik naptár funkcióval, és élő szóban tudja tájékoztatni gazdáját a rá váró tennivalókról, beépített kamerája révén képes felismerni az arcokat, azaz több felhasználó kiszolgálása is biztosított.

Támogatja a 3G és LTE technológiák használatát, tehát internetezni is lehet a segítségével, és telefonálásra is módot ad. A beérkezett üzeneteket, SMS-eket, leveleket azon melegében fel tudja olvasni, lőhetőek vele 8 megapixeles fotók, valamint a videók elkészítése is biztosított. A homlokára építettek egy HD felbontású projektort, amellyel akár a falra is vetíthetőek a videók, filmek, képek. Az éltető energiáról 1700 mAh akkumulátora gondoskodik, és május végétől lehet majd megvenni körülbelül 1800 dolláros áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés