Hirdetés

Berepült Magyarországra a Parrot merevszárnyú drónja

A kamerával ellátott Disco mellé jár egy speciális szemüveg, amivel valós időben láthatja a felhasználó azt, amit a repülő robot.

A Parrot a CES-en mutatta be merev szárnyú drónját, és a cég hazai leányvállalatától kapott információk értelmében a Disco nevű eszköz már hivatalosan is megérkezett hazánkba. A drónok termékcsoportjában kicsit szokatlan külsővel bíró termék maximális sebessége 80 km/h, akkumulátora 45 percnyi repülési időre elegendő energia elraktározását szavatolja.

Parrot Disco
Parrot Disco [+]

A 750 gramm tömegű masina orrába egy nagylátószögű, 14 megapixeles kamerát építettek, amellyel Full HD felbontású videók készíthetőek. A remegés- és rázkódásmentes felvételekről az új fejlesztésű szenzorok és az ultrahangos rendszer gondoskodik. A Disco mellé járó Parrot Cockpit szemüveggel a pilóta belső nézetből követheti a repülést. Elég csak egy okostelefonon elindítani a szükséges Parrot alkalmazást, betenni a mobilt a szemüvegbe, és máris élvezhető a "madár mód".

A vezérlés megkönnyítése érdekében a készüléken bekapcsolható a robotpilóta, és az automatikus hazatérés funkció, azaz a Disco képes visszatalálni magától a gazdájához. Az ára 429 000 forint, amiben benne van a drón, a Skycontroller 2 távirányító és a Parrot Cockpitglasses szemüveg is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés