Hirdetés

CES 2016: az Intel mindent fel akar okosítani

Az Intel az előző évhez hasonlóan az idei CES-t is az okoseszközöknek szentelte. Ezúttal azonban nem jelentettek be új platformot, így inkább az egy éve bemutatott Intel Curie eredményeit taglalták.

Az előadás alatt szinte minden fontosabb terület szóba került. Gyakorlatilag az Intel számára az a legfőbb cél, hogy szinten minden eszköz okos legyen, és ehhez folyamatosan keresik a partnereket. A legfőbb eredményeket a vállalat a sporteszközök területén éri el. Ez nem kifejezetten a sportolókat, hanem inkább a sportközvetítéseket célozza, így a végeredmény tekintetében a nézőknek szól. Többek között Intel Curie modulokat kapnak majd a férfi snowboardozók a Slopestyle és a Big Air versenyszámok futamain, így a közvetítést számos olyan adattal lehet kiegészíteni, amit a hódeszkákon található rendszer biztosít. Hasonló szerződést kötött a Red Bull Media House is, amely szintén Intel Curie modulok által gyűjtött adatokkal lehetne elemezni a sportolók teljesítményét. Ennél is érdekesebb, bár nem az Intel Curie alapjaira épül a Replay Technologies és az Intel közös fejlesztésű FreeD technológiája, amely a Mátrix trilógiából ismert időlassításokkal dobná fel a közvetítéseket.

Oakley Radar Pace
Oakley Radar Pace

A sportolás szempontjából is jönnek újdonságok. A New Balance néven ismert cipőgyártó cég az Intel segítségével sportolóknak szánt okosfunkciókat biztosító sportórával készül az év végére, de olyan cipőn is dolgoznak, amelyek talpát 3D-s nyomtatással készítették el RealSense kamerával gyűjtött adatok alapján. Mindemellett az Oakley egy Radar Pace névre hallgató okosszemüveggel készül, amely beszédvezérléssel működő edzőfunkcióval bír.

A sok okoseszközös bemutató után jött egy tényleg okos szerkezet, amely Segway Advanced Personal Robot nevet viseli. Ninebot által tervezett robot Atom processzort és RealSense ZR300-as kamerát használ. A rendszer képes navigálni a tereptárgyak között, és kommunikálni a felhasználóval, vagy a házban található okoseszközök szenzorjaival is. A kialakítása révén személyszállításra is alkalmas, bár nagy sebességre azért nem képes.

Vitathatatlanul a Segway bemutatója volt a csúcspont, és jó hír, hogy az év második felében kereskedelmi forgalomba is kerül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés