Hirdetés

Rekordkapacitású CF-kártyákat jelentett be a SanDisk

A memóriakártyák ma kapható legrégebbi fajtái – a Compact Flash típusok – a technológia korát meghazudtolóan jól tartják magukat, köszönhetően relatíve egyszerű felépítésüknek, illetve jó kapacitás/ár viszonyuknak. A CF kártyák mindmáig a professzionális felhasználók közkedvelt digitális képtárolói, így a fokozatosan háttérbe húzódó PDA-támogatottság miatt főként erre a felhasználói körre építhetnek az adathordozókat gyártó vállalatok. A SanDisk is elsősorban professzionális fotósoknak ajánlja új, nagy kapacitású, Extreme III családba tartozó CF kártyáit, melyekhez foghatót a vállalat szerint eddig egyik konkurens sem készített.

A decemberben piacra kerülő, 12 és 16 gigabájt kapacitást nyújtó SanDisk Extreme III kártyákra még a modern digitális fényképezőgépek által készített tömörítetlen képállományokból is több száz menthető. A nagy kapacitást gyors adatkezelési sebességgel párosítja a gyártó; a SanDisk saját tesztjei során az ESP (Enhanced Super-Paraller Processing) eljárás révén ezek a kártyák akár 20 megabájt/másodperces írási vagy olvasási tempót is képesek voltak elérni. A SanDisk új memóriakártyái mindemellett a megnövekedett kapacitást szélsőséges időjárási körülmények közt is biztosítják; az Extreme III memóriakártyák -25-től 85 °C-ig működőképesek, továbbá korlátozott víz- és ütésállóságot nyújtanak.

A rekorder CF-kártyáknak mindazonáltal megkéri az árát a SanDisk: a 12 gigabájtos modell megjelenésekor 780, a 16 gigabájtos típus pedig 1050 dollárba fog kerülni (jelenlegi árfolyamon átszámítva körülbelül 168 000 és 226 000 forint). A gyártó élettartam garanciát vállal a kártyákra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés