Hirdetés

Szupergyors CF-kártya SanDisk színekben

A memóriakártyák ma kapható legrégebbi fajtái – a Compact Flash típusok – a technológia korát meghazudtolóan jól tartják magukat, köszönhetően relatíve egyszerű felépítésüknek, illetve jó kapacitás/ár viszonyuknak. A CF kártyák mindmáig a professzionális felhasználók közkedvelt digitális képtárolói, így a fokozatosan háttérbe húzódó PDA-támogatottság miatt főként erre a felhasználói körre építhetnek az adathordozókat gyártó vállalatok. A SanDisk is elsősorban professzionális fotósoknak ajánlja legújabb, Extreme IV típusú CF kártyáit, melyek a vállalat szerint a világ leggyorsabb Compact Flash adathordozói.

Az 2, 4 és 8 gigabájtos kapacitással árult SanDisk Extreme IV kártyák a gyártó saját tesztjei során az ESP (Enhanced Super-Paraller Processing) eljárás révén akár 40 megabájt/másodperces írási vagy olvasási tempót is képesek elérni, ezzel a legmodernebb digitális tükörreflexes fényképezőgépek képkezelési sebességét az átlagnál lényegesen gyorsabbá varázsolhatják. A SanDisk új memóriakártyái a megnövekedett tempót szélsőséges időjárási körülmények közt is biztosítják; az Extreme IV memóriakártyák -25-től 85 °C-ig működőképesek, továbbá korlátozottan víz- és ütésállóságot nyújtanak.

A szupergyors CF-kártyáknak mindazonáltal megkéri az árát a SanDisk: a 2 gigabájtos modell 160, a 4 gigabájtos 320, a 8 gigabájtos példány pedig 640 dollárba kerül, ez napi árfolyamon számolva rendre 35 000, 70 000, valamint 140 000 forintnak felel meg. A kártyákhoz FireWire csatolót használó kártyaolvasó is vásárolható, ezért 80 dollárt (kb. 17 500 forint) kell fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés