Hirdetés

A Razer kontrollert tervez a MechWarrior Online-hoz

A Computexszel párhuzamosan a számítógépes és konzolos játékokra fókuszáló E3 is megnyitotta kapuit Los Angelesben, ahol a téma iránt érdeklődők máris rengeteg információhoz jutottak. Természetesen hardveres szempontból sem teljesen érdektelen az expó, ugyanis felbukkant egy olyan speciális kontroller, amit érdemes kicsit közelebbről is szemügyre venni.


[+]

Már több mint egy évtizede, hogy a legutóbbi MechWarrior megjelent, pedig mindig is komoly rajongótábort tudhatott magáénak a harcirobotos rombolás. Nagyon úgy tűnik, hogy 2012-ben végre megérkezik a folytatás, a MechWarrior Online, amit máris hatalmas érdeklődés övez. A merész elképzeléseiről híres Razer kapott is az alkalmon, amikor lehetősége nyílt arra, hogy a Piranha Games és az Infinite Game Publishing csapatával közreműködve egy a játékhoz dedikáltan fejlesztett vezérlőt készítsenek. Így született meg a Razer Artemis koncepció, amelynek első variánsa az E3 keretein belül mutatkozott be.


[+]

A gyártó sajnos nem üzemképes egységgel demózott, de az alapötlet szemléltetése volt a lényeges szempont. Ezenkívül megemlítették, hogy még semmi nincs kőbe vésve, pillanatnyilag a visszajelzések begyűjtése és feldolgozása a cél annak érdekében, hogy a tervezés a megfelelő irányban folytatódjon. Az Artemis három fő modulból áll: bal oldalon egy 12 mechanikus gombból álló billentyűzet és egy gázkar, középen egy 8 hüvelykes LCD kijelző, jobb oldalon pedig egy erő-visszacsatolással megtámogatott joystick látható.

A cél természetesen az, hogy olyan környezetet teremtsen meg a játékos körül, mintha csak a gigantikus robot fülkéjében lenne, ezt a hatást segíti a képernyő is, amely játék közben másodlagos megjelenítőként funkcionálva a legfontosabb adatok, vagy például a térkép megjelenítésére képes. Arról nincs információ, hogy ez utóbbi érintésérzékeny lenne, de kár lenne kihagyni ezt a lehetőséget. Bár az Artemis még messze van egy kész terméktől, de tekintve, hogy a MechWarrior Online még csak béta fázisban van, a Razer még nem késett le semmiről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés