Hirdetés

Razer Naga egér újratöltve

A Razer Naga egér rohamosan közeledik harmadik életévének betöltéséhez, ami nem kis idő egy olyan rohamosan változó igényeket támasztó piacon, mint a PC-s kiegészítőké. Mindenesetre a hüvelykujjhoz helyezett 12 darab gombjával a Naga kisebb sikertörténetként is felfogható, hiszen úgy tűnik, a mai napig töretlen rá kereslet. A gyártó nemrégiben egy gyors „népszavazás” után a balkezes változat elkészítésére is ígéretet tett, sőt, ezt megelőzően bejelentésre került a rágcsáló RPG játékstílushoz optimalizált testvére, a Naga Hex is – mely azóta hozzánk is elért.

A vezeték nélküliséget igénylő vásárlókat sem hagyták ki természetesen a buliból, a Naga Epic-kel ezeket az igényeket is kielégítették, illetve még többet is. Az Epic például kapott változtatható színű világítást, töltős dokkolót, cserélhető oldalpanelt, és nem utolsósorban a bal egérgomb szélére helyezett gombok a görgő alá kerültek. Ezek a változtatások viszont alaposan megdobták az árat, így kevésbé lett népszerű, mint az eredeti Naga, mely beírta magát a történelemkönyvekbe.

Éppen ezért itt az ideje, hogy kicsit hozzányúljanak a korosodó megoldáshoz. Ennek következtében főleg a dizájnhoz és az anyaghasználathoz nyúltak hozzá, aminek vonzataként növelni kívánják az ergonómiát. A csúszásgátló, ujjlenyomatokat minél inkább távol tartó matt bevonatú (új) Naga lényegében az Epic-re épül. A hüvelykujjal működtethető 12 gomb maradt a helyén, valamint most már a két további extra gomb is a görgő alá költözött. A gombok száma nem változott, így továbbra is 17 darabbal gazdálkodhat felhasználó.

Újításként a cserélhető oldalpanel itt is megjelent, ennek hála most már az alapkiszerelésű Naga is a játékosok eltérő használati stílusához igazítható, tehát minden bizonnyal azok számára is kényelmes lesz a használata, akik csak ujjaikkal taszigálják, vagy marokra fogják az egeret. Motorikus szempontból nem igen lehet változást felfedezni. Lelkét továbbra is az 5600 dpi felbontású lézeres szenzor alkotja, és 1000 Hz-es frekvenciával továbbítja a rendszer felé az adatokat, az elmozdulásokra pedig 1 ms-os válaszidővel reagál.

A csatlakozás kizárólag vezetéken (USB) történik, így sem vezeték nélküli modul, sem pedig dokkoló nem terheli az árat, sőt, most a változtatható világítást is elhagyták a tervezők. Lényegében tehát a most bejelentett – egyelőre csak jobbkezes – Naga a korábban megjelent Naga Epic kizárólag drótos, felesleges extráktól megfosztott és jóval kedvezőbb árú (130 helyett csak 80 dolláros) változata lett. Európai megjelenése még ebben a negyedévben várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés