Hirdetés

Raidmax Raptor PC-ház sportos formavilággal

A Raidmax legújabb számítógépháza, a Raptor főleg azoknak nyerheti el a tetszését, akik unalmasnak találják a szokásos tégla formákat, és valami izgalmasabbra vágynak. Az 541 x 247 x 502 mm-es midi torony alapvetően kívül-belül fekete, ezt aránylag diszkréten modelltől függően piros vagy kék betétekkel és LED-ekkel bolondították meg. A gyártó állítása szerint megjelenése luxus sportautók vonalait idézi, mely törekvés leginkább az előlap két oldalán és a tetején sorakozó szárnyakon érhető tetten.


[+]

Ettől eltekintve előlapja egyszerűnek mondható, az alsóbb részt a ventilátorok előtt markáns védőrácsok keresztezik, a felső szekcióban pedig 3 x 5,25”-es külső meghajtóhely tornyosul, amelyek a Raidmax más házairól már jól ismert reteszes zárszerkezetnek köszönhetően egy mozdulattal eltávolíthatók. Az I/O kivezetések a ház tetejére kerültek, ahol a nyomógombok és audio csatlakozók mellett 2 x USB 2.0 és egy USB 3.0 port, valamint két tekerőgomb látható, utóbbiak a ventilátorok fordulatszámát és a LED-es megvilágítást teszik szabályozhatóvá. A már említett felső légterelő szárnyak valamelyest átlátszóak, így a mögöttük munkálkodó LED-es ventilátorok fénye ezeken átszűrődve halványan dereng.


[+]

A mindenféle kiszögelésekkel megspékelt oldallapokat egy-egy kihajtható fogantyú segítségével lehet eltávolítani. Belterének legszembetűnőbb tulajdonsága, hogy az alaplaptálca is színre fújt, ami plexis oldallap hiányában nem túl gyakran lesz szem előtt, de a környezet feketéjével alkotott kontrasztja valóban vagányabb az átlagnál. Az ATX és microATX formátumú alaplapokat fogadó tálcán egyébként elfogadható méretű szerelőablak, és gumiajtós kábel bújtató rések is találhatók. A tálca mögött 25 mm áll rendelkezésre a mindenféle vezetékek elvezetésére és elrejtésére.


[+]

Az adattárolók rögzítéséről egy több darabból álló merevlemezkeret gondoskodik. A fiókos rögzítési rendszerbe összesen 5 x 3,5/2,5”-es HDD/SSD építhető, valamint a ház aljában egy apró keretbe további 2 x 2,5”-es meghajtó szerelhető. Alaphelyzetben a videokártyák maximum 315 mm hosszúak lehetnek, de a felső merevlemezkeretet eltávolítva ezek akár 430 mm-re is nyújtózkodhatnak. Érdemes még megemlíteni, hogy a bővítőkártyák rései is színben harmonizáló takarópaneleket kaptak.


[+]

A megfelelő kereszthuzatért gyárilag 4 darab 120 mm-es ventilátor felel. Az egy elülső és két felső légkavaró LED-es megvilágítást is kapott, rajtuk kívül még egy egység hátul tessékeli ki a meleg levegőt. Amennyiben ez is kevésnek bizonyulna, egy további elülső és oldalsó, szintén 120 mm-es ventilátorral fokozható a hűtési teljesítmény.


[+]

A Raidmax Raptor ház piros és kék variánsa az Egyesült Államokban és Kanadában 99,99 dolláros árcédula kíséretében májusban rajtol.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés