Hirdetés

Raidmax AGUSTA – a tervezők Transformersen nevelkedtek

A gyártók egy év eleji dömping formájában kiadták magukból az összes új számítógépházat, azután egy csendes, nyugalmi időszak következett. Persze azért 1-2 modell továbbra is érkezik, így most például a Raidmax kívánja felkavarni az állóvizet frissen bemutatott AGUSTA házával, amelyet elsősorban játékos konfigurációk befogadására tervezett a cég.


[+]

Az 540 x 234 x 602 mm-es, nagyjából 8 kilogrammos szerkezet magas felépítése ellenére midi torony szabványú, ennek magyarázata belső felépítésében keresendő (erre később még bővebben kitérünk). Külső megjelenése igen formabontóra sikeredett, melynek esztétikai értékén kár vitatkozni; tipikusan olyan dizájnt kapott, ami vagy megfogja az embert, vagy nem. A kontrasztos fekete-fehér színezetű modell mellett egy minden porcikájában fekete variáns is elérhető lesz majd, és utóbbi lényegesen diszkrétebb összhatást kelt, már ha egyáltalán említhető bármilyen diszkréció az AGUSTA esetében.


[+]

A termék előlapján egy Transformers formavilágra hajazó ajtó látható, amely inkább látványelem, mintsem funkcionális alkatrész, azonban 2 x 5,25”-es külső meghajtó leplezésére mégiscsak alkalmas, ezek furcsa módon az alsóbb régiókba költöztek. Viszont ha nincs rejtegetnivalónk, akkor a ház tetején további 3 x 5,25”-es meghajtóhely sorakozik. Érdemes megemlíteni, hogy a takarópanelek egy rugós reteszes mechanika segítségével különösebb erőfeszítés nélkül, könnyen eltávolíthatók. Az előlapi I/O panel a ház tetején kapott helyet, a sorban a szokásos nyomógombok és audiocsatlakozók mellett 2 darab USB 2.0-s és egy USB 3.0-s port található, valamint két potméter is felbukkan a fedélzeten, melyek a LED fények intenzitását és a ventilátorok fordulatszámának szabályzásáért felelnek (maximum 5 légkavaróig).


[+]

A szintén mindenféle kiszögelésekkel tarkított oldallap eltávolítása után fény derül a már fentebb is említett turpisságra, ami miatt a midi kategóriába sorolandó az újdonság. A tér kétfelé van választva, fent egy átlagos méretű belsővel, lent pedig egy különleges adattároló szekcióval. Utóbbi terület szerszámmentesen szerelhető fiókjaiba összesen 6 x 2,5”/3,5”-es HDD/SSD rögzíthető, ezenkívül egy SSD meghajtó dedikált helyet is kaphat az 5,25”-es meghajtókeret oldalán. Ezzel a megoldással nem csak az adattárolók váltak kényelmesen hozzáférhetővé, de a bővítőkártyák is a ház teljes mélységében nyújtózhatnak, vagyis a leghosszabb videokártyák is gond nélkül beférnek. Az alaplaptálcán a szerelőablak és gumírozott kábelbujtató rések mind megtalálhatók, mögötte pedig 25 mm áll rendelkezésre a vezetékek elrejtésére.


[+]

Szokatlan belső felépítése miatt hűtési rendszere is a szokásosnál összetettebb, hiszen az alsó és felső rész külön légtérben munkálkodik. Fent egy LED-es, 120 mm-es elülső és két felső ventilátor mellett egy szintén 120 mm-es hátsó egység végzi a szellőztetést, míg az adattárolók hűvösen tartásáról 3 darab 80 mm-es légkavaró gondoskodik (egy elöl, kettő hátul). Természetesen a hátoldali vízhűtés támogatása is a repertoár része.


[+]

A Raidmax AGUSTA számítógépház vételára 120 dollár lesz. A termék májusban jelenik meg az amerikai kontinensen, az európai debütálás pontos dátumáról azonban még nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés