Hirdetés

Cougar Volant midi ház – sallangmentes játékos a pályán

A számítógépházairól és tápegységeiről ismert német gyártó, a Cougar a hetet egy új ház bejelentésével nyitotta, amelyet elsősorban „játékos” konfigurációk befogadására teremtettek. A Volant méretét tekintve (198 x 425 x 484 mm) egy átlagos midi torony, anyaghasználatára pedig főleg az acél és az alumínium jellemző, vagyis egy egyszerűbb modellt üdvözölhetünk személyében, ez remélhetőleg az árazásában is visszaköszön majd.


[+]

A kívül-belül feketére fényezett ház előlapja némileg árulkodik a célközönségről, az alapvetően sűrűn lyuggatott, szellős panelt néhány műanyag elemmel és kiszögeléssel próbálták izgalmasabbá varázsolni. Ettől függetlenül a teljesen szimmetrikus front panel nem hivalkodó, az egyhangú szürkeségből csupán a narancssárga logó tűnik ki. Az egyetlen 3,5”-es és 3 x 5,25”-es külső meghajtóhely felett a szokásos gombok, audioaljzatok és a két USB port (egy 2.0 és egy 3.0 szabványú) szintén katonás rendben és abszolút szimmetrikusan sorakozik.


[+]

A ház tetején egy SATA dokkoló hivatott megkönnyíteni adattárolók gyors és kényelmes (hot-swap) csatlakoztatását, a lejtőbe kompatibilis 2,5 és 3,5”-es meghajtók illeszthetők. Ezt leszámítva a felső panel teljesen egysíkú, hátrébb még két ventilátorhely fedezhető fel.


[+]

Belső felépítése sem tartogat túl sok meglepetést, hozza a minimum elvárt szintet. Fix merevlemez keretébe összesen 6 x 3,5”-es és egy 2,5”-es HDD/SSD szerelhető, ezek rögzítése a Cougar egyes modelljeiből már ismert, szerszámmentes mechanikával történik. Az alaplaptálca szerelőablakot és oldalt egy a síkból kiemelkedő kábelbújtató csatornát is kapott. Az összesen hét darab bővítőrésbe maximum 320 mm hosszú kártyák építhetők be, már amennyiben azon a részen éppen nincs meghajtó a keretben. A gyárilag mellékelt ventilátorok számát egyelőre homály fedi, de összesen 8 x 120 mm-es légkavarónak alakítottak ki helyet, ebből kettő elöl, kettő felül, egy hátul foglal helyet, továbbá egy alulra és kettő pedig a bal oldallapra erősíthető. A biztonság kedvéért hátul a gumírozott vízhűtés előkészítést sem spórolták ki.


[+]

Az Cougar Volant pontos megjelenési dátuma és vételára még ismeretlen, de egy reális árcédulával megtalálhatja a piacát.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés