HIS: Radeon X800 XT videokártyák IceQ II hűtéssel

A júliusban bejelentett, standard hűtőbordával ellátott kártyája után a HIS immár a csöndes és hatékony IceQ II hűtéssel is szállítja az ATI Radeon X800 XT grafikus processzor köré épülő 3D-gyorsítóját. A kártya szélességét duplájára növelő hűtőt a svájci székhelyű Arctic Coolinggal együttműködve fejlesztette ki a cég, nem véletlen tehát a VGA Silencer márkanév alatt önállóan forgalomba hozott megoldásokkal való hasonlóság. A gyártó szerint az automatikus fordulatszám-szabályozóval ellátott ventilátor 20 dB-nél kisebb zajt okoz, ráadásul a felmelegedett levegő rögtön távozik is a házból.


HIS Excalibur X800XT VIVO 256MB IceQ II PCIe

A „HIS Excalibur X800XT VIVO 256MB IceQ II” néven forgalomba hozott kártya PCI Express x16 és AGP8X interfésszel is megjelent. Az R420 kódnevű magra épülő, 6 geometriai egységet és 16 pixel-futószalagot tartalmazó X800 XT chip 500 MHz-en fut, a mellette szolgálatot teljesítő 256 MB GDDR3 memória pedig 1000 MHz-es effektív órajelen üzemel. Kettejük között egy 256 bites busz továbbítja az adatokat.

Az elnevezésből is kitűnik, hogy mindkét típus VIVO-s, azaz TV-csatlakozójuk az ATI Rage Theater lapkának köszönhetően PAL, SECAM és NTSC formátumú videojelek ki- és bemeneteként is funkcionál. Egy adapterrel komponens HDTV-jelek kivezetése is lehetséges. Monitorok számára egy VGA és egy DVI csatlakozó biztosított. (A kártyák kiskereskedelmi ára meghaladhatja az 500 eurót.)

  • Kapcsolódó cégek:
  • HIS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés