Hirdetés

Kész a Qualcomm streamelő eszköze, retteghet a Chromecast és a Fire TV stick?

Egyre több cég támadja a tévépiacot a streamelésre képes kiegészítők szempontjából. A Google Chromecast és az Amazon Fire TV Stick már elérhetőek, de a Qualcomm sem szeretne kimaradni a buliból, noha az említett vállalat inkább több partnerrel képzeli el a streamelésre alkalmas eszközök piacának letámadását.

A Qualcomm egy olyan referenciadizájnt készít, amelyet a potenciális ügyfelek megvásárolhatnak, majd ezt saját márkajelzés alatt árusíthatják. Természetesen a külsőségek szempontjából szabad kezet kap mindenki, ami jól is jön, mivel a HDMI bemenetre köthető referenciatermék dizájnja nem túl szép. Belül persze minden érintett ugyanazt az rendszert kapja. Ennek alapja egy Snapdragon 800-as rendszerchip, amely a négy darab Krait 400-as processzormagjával és az Adreno 330-as IGP-jével lényegesen jobb azoknál a rendszerchipeknél, amik a Chromecast (Marvell Armada 1500) és a Fire TV Stick (Broadcom BCM28155) eszközökben találhatók.


(forrás: SlashGear)

Természetesen az eszközön Android operációs rendszer fut, illetve támogatott az IEEE 802.11ac-s Wi-Fi és a 4G/LTE is. Ráadásul a streamelés 4K-s felbontásban is történhet, vagyis a Qualcomm fejlesztése ebből a szempontból is fejlettebb a nagy konkurenseknél.

Elképzelhető, hogy a végleges termékbe már a legújabb Snapdragon 810-es SoC kerül, ami még nagyobb teljesítményt és jobb technikai képességeket jelent, de az aktuális referenciamodellben a Snapdragon 800 található, tehát ezt érdemes alapnak tekinteni. A Qualcomm a megjelenésről még nem beszélt, ahogy az árazásról sem. Annyi biztos, hogy a platformra több érdeklődő is van, így elképzelhető, hogy ténylegesen forgalomba is kerül a koncepció.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés