Hirdetés

CES 2015: megérkezett a Razer konzolja

A Google még az elmúlt évben jelentette be az Android TV platformot, amely kapcsán a Razer szinte azonnal bejelentette érdeklődését. A keresőóriás már be is mutatta saját megoldását a Nexus Player személyében, de ez hardveres szempontból nem tekinthető túl erősnek, így a többi vállalat könnyedén felülmúlhatja egy saját megoldással. A Razer Forge TV ezt máris megtette, hiszen a Qualcomm Snapdragon 805 az egyik legerősebb SoC, de a legjobb az egészben, hogy ez még az árcédulán sem látszik meg.

A Razer Forge TV az eddigi koncepciókat látva a legjobb módon közelíti meg az Android TV platformot, legalábbis ami a játékokat illeti. A The Serval névre hallgató gamepad alapfelszereltség, illetve az sem gond, ha a játékos ezt a vezérlési formát nem szereti, ugyanis érkezik egy opcionálisan megvásárolható Razer Turret csomag, amely a Forge TV-hez készült billentyűzet és egér párosát tartalmazza. Ehhez kapcsolódóan érkezik a Cortex szoftver is, amely lehetővé teszi, hogy a játékos a PC-jét használja amolyan személyes vagy otthoni felhőként, így az ott futtatott játékot a Forge TV konzolon keresztül is lehet játszani.

A hardver szempontjából már említettük a Qualcomm Snapdragon 805-ös rendszerchipet, amely négy darab Krait 450-es processzormagot, illetve egy Adreno 420-as IGP-t használ. Ez abból a szempontból váratlan lépés, hogy a Razer végig az NVIDIA Tegra K1-es referenciaplatformot tekintette alapnak, de az utolsó pillanatban inkább lecserélték. Információink szerint ez a lépés azért történt meg, mert az Adreno támogatására a játékfejlesztők jobban figyelnek, és így elvileg jobb lehet a felhasználói élmény is. A rendszermemória mérete egyébként 2 GB, míg az adattároló kapacitása 16 GB. A Google Play áruház természetesen elérhető.

A Razer Forge TV ára 149 dollár, de a gamepad nélkül 99 dollárért is megvásárolható. Utóbbi később beszerezhető 79 dollárért. Ez a játékosok számára az eddigi legjobb üzlet az Android TV platformja szempontjából.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés