Hirdetés

DragonBoard 410c: fejlesztői lap a Qualcomm műhelyéből

A Linaro Community Board Groupból kivált 96Boards részleg az ígéretéhez híven nagyon aktívan dolgozik, így a HiKey után máris bemutatták DragonBoard 410c nevű fejlesztői lapot. A Qualcomm újdonsága is megkapja majd a 96Boards Consumer Edition certifikációt is.

Az aprócska alaplapon egy Qualcomm Snapdragon 410 SoC dolgozik, amelyben négy darab, 1,2 GHz-es órajelen ketyegő ARM Cortex-A53-as processzormag található egy 400 MHz-en dolgozó Adreno 306-os IGP társaságában. A rendszermemória 533 MHz-es effektív órajelen üzemel, és LPDDR2 vagy LPDDR3 szabványú lehet, míg az adatok tárolásáról eMMC gondoskodhat, ami kiegészíthető microSD szabványú memóriakártyával.

Nem hiányzik majd az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi, a Bluetooth, illetve a GPS támogatása sem, továbbá egy 13 megapixeles ISP is található a fentebb említett lapkában, amit opcionálisan igénybe lehet venni. Ezek mellett a felhasználó három USB 2.0-s portra és egy HDMI 1.3-as aljzatra számíthat.

A Qualcomm a DragonBoard 410c-vel elsődlegesen a beágyazott piacot célozza meg, így nem kifejezetten hobbiszámítógépről lesz szó, de az egyéni igényeket is kielégíti majd a cég. A fejlesztői lap nyáron lesz elérhető.

Előzmények

Hirdetés