Hirdetés

Szemtelenül olcsó a Snapdragon 210?

A Qualcomm a hónap első felében mutatta be a Snapdragon 210-et, amely a vállalat belépőszintű 4G/LTE modemmel is rendelkező rendszerchipje. Utóbbi nagyon fontos a vezeték nélküli internetelérést biztosító szolgáltatók számára, amit természetesen a gyártók is megértenek, így leginkább LTE-t támogató lapkákat rendelnek a legtöbb mobil eszközbe.

Bár a Qualcomm nem sűrűn merészkedik le a 10 dollár alatti lapkánkénti árszintre, a Snapdragon 210 a legfrissebb hírek szerint mégis itt támad. Ennek a célja, hogy a vállalat esélyt sem szeretne adni a legnagyobb konkurenseknek, kiemelve a MediaTek, a Marvell és a Broadcom olcsó, LTE-t kínáló rendszerchipjeit.

A Snapdragon 210 egyébként a kategóriájához mérten elég jónak tűnik. A SoC négy darab ARM Cortex-A7-es processzormagot használ, melyek 1,1 GHz-es órajelen üzemelnek. Ezt egészíti ki az Adreno 304-es IGP, aminek pontos kiépítése nem ismert, de támogatja az OpenGL ES 3.0-t, illetve az OpenCL 1.2-t és a Renderscript felületet. A lapkában lesz még HEVC formátumú videók dekódolására alkalmas hardveres blokk, az integrált ISP pedig 8 megapixeles kamerát támogat. Mindemellett fontos kihangsúlyozni, hogy a memória támogatása szempontjából végre a belépőszinten is megjelenik az LPDDR3 szabvány az 1066 MHz-es effektív memória-órajel lehetőségével.

A Qualcomm feltett szándéka teljesen uralni a belépőszintű, LTE-t is támogató telefonok piacát, amely Snapdragon 210 agresszív árazása mellett reális elképzelésnek tűnik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés