Hirdetés

Quad-band memória technológiát licenszelt a VIA!

A világ egyik legnagyobb (bár újabban bámulatos gyorsasággal zsugorodó) alaplapi chipkészleteket gyártó cége, a VIA Technologies bejelentette, hogy együttműködési szerződést írt alá az új ipari megoldásokat kifejlesztő Kentron Technologies-al.

Az együttműködés keretében a VIA megkezdi a QBM (quad band memory) technológiát támogató alaplapi chipkészletek tervezését. A QBM technológia alkalmas arra, hogy megduplázza a jelenlegi DDR memóriák átviteli sebességét, vagyis megvalósíthatóvá válnak a DDR533 és DDR667 "sebességű" modulok is. A QBM modulok kielégíthetik a nagysebességű memóriák iránti keresletet a DDR-II szabvány megjelenéséig.



A QBM által elérhető kétszeres átviteli sebesség jelentősen enyhítheti a jelenlegi rendszerekben fennálló processzor és memória közötti szűk keresztmetszetet. Tény ugyanakkor, hogy a legtöbb chipkészlet-gyártó már bejelentette, de legalábbis régóta tervezi két csatornás DDR chipsetjeit, a DDR-II-re pedig jó, ha 1 évet kell várni. Kérdés tehát, hogy mennyi ideje marad a QBM-nek, arról nem is beszélve, hogy az ilyen átvitelű RAM-okhoz magasabb FSB is dukál, ami először a Prescott magos Pentium 4-esekhez jelenik meg, 2003 első felében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés