Hirdetés

Publikus az NVIDIA OpenCL meghajtója

Az NVIDIA elkészült az első publikus OpenCL meghajtójával, mely minden CUDA platformot támogató grafikus kártyához használható. A driver elérhető a Windows, a Mac OS és a Linux operációs rendszerekre, és a platform 1.0-s verzióját támogatja. Az OpenCL-t fejlesztő Khronos Group bevizsgálta az eszközillesztőt, így hivatalosan is megfelel a szabvány előírásainak.

A meghajtó megjelenésével mostantól bárki írhat olyan OpenCL alkalmazást, amelyik fut a platformot támogató grafikus kártyákon. Eddig ez csak a regisztrált fejlesztők kiváltsága volt, mivel a beta driverek nem voltak publikusan elérhetők.

A dokumentáció és a szoftverfejlesztő környezet, valamint friss meghajtó az alábbi oldalon érhető el.

Az OpenCL másik erős támogatója az AMD. A vörösök platformszintű támogatást készítenek a rendszerhez, ennek megfelelően nemcsak a grafikus processzorhoz, de a központi egységhez is lesz publikus meghajtó. A Khronos Group már korábban bevizsgálta a CPU-khoz készült drivert, ám a GPU-támogatás még mindig nem végleges. Az AMD platformok, illetve videokártyák várhatóan az év negyedik negyedévében megjelenő ATI Stream 2.0 rendszerrel megtámogatva lesznek képesek az OpenCL-alapú alkalmazásokat futtatni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés