Új driverrel csitítja a Radeon hisztériát az NVIDIA

Megjelent a legújabb, WHQL minősítésű GeForce meghajtó, mely a Windows XP és Vista mellett a heteken belül megjelenő Windows 7 operációs rendszert is támogatja. A 191.07-es verziójú drivert a GeForce 6, 7, 8, 9, illetve az Ion, a 100 és a 200 szériás termékekkel rendelkező felhasználók telepíthetik, emellett az illesztőprogram tartalmazza az elérhető legfrissebb, 9.09.0814-es verziójú PhysX eszközillesztőt is.

Az új meghajtó az általános hibajavítások mellett hivatalosan is támogatja az OpenGL 3.2-es API-t. A rendszerprogramozók optimalizáltak a 3D-s rutinokon is, így az ARMA 2 és a Batman: Arkham Asylum (GeForce PhysX mellett) 12 és 8%-kal gyorsabban fog futni, továbbá élsimítás mellett 14, 10 és 34%-os teljesítménynövekedésre lehet számítani a Fallout 3-ban, a Far Cry 2-ben és a Prototype-ban. Ezenkívül rengeteg új játék kapott SLI profilt, illetve a Call of Juarez: Blood in Bound esetében már megfelelően fog skálázódni a több GPU-s rendszer.

Az új meghajtó telepítése után várható változások pontos listáját az alábbi dokumentáció tartalmazza, míg az új eszközillesztő – a megfelelő adatokat megadva – letölthető az NVIDIA szerveréről.

Érdemes megemlíteni, hogy az NVIDIA termékei rövidesen képesek lesznek a Flash animációk gyorsítására, amennyiben a felhasználó telepíti majd az Adobe Flash Player 10.1-et. Ezzel a lépéssel a vállalat az Ion- és a Tegra-alapú termékeknek kedvez, melyek a megfelelő processzorerő hiányában eddig  nem voltak képesek futtatni a komolyabb Flash programokat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés