Promóciókkal próbál tolni a HD DVD szekerén a Toshiba

Ezen a héten – apák napja alkalmából – száz dollárral olcsóbban kínálja HD-A2 típusú asztali HD DVD olvasóját a Toshiba, a belépőszintű kínálat részét képező szórakoztatóelektronikai készülékhez így 399 dollár helyett most 299 dollárért juthatnak hozzá a tengerentúli vásárlók. Az eladások felfuttatása, illetve ezzel együtt a HD DVD formátum népszerűsítése érdekében a Toshiba korábban is bevetett hasonló promóciókat, így nem ez az első eset, hogy engednek a lejátszó árából, mindemellett jelenleg is érvényben van olyan akció, melynek keretén belül a vásárló ingyenesen hozzájuthat öt általa választott, HD DVD-n kiadott filmhez, ha regisztrálja magát a gyártónál.


Toshiba HD-A2: apák napi ajándék a HD DVD atyjától

A Toshiba formátuma a konzolpiacon keresztül is igyekszik megvetni lábát, így a vállalat egyik legfőbb partnerével, a Microsofttal karöltve opciós kiegészítőként kínál HD DVD olvasót az Xbox 360 játékkonzolok tulajdonosai számára. A rivális Sony PlayStation 3 konzolgépe mindazonáltal már alapkiépítésben tartalmaz Blu-ray olvasót – mint a napokban kiderült, ez arra sarkallhatja a Toshibát, hogy a hordozható számítógépek szegmensében hasonlóképpen alapfelszereltségként kínálja a kék lézeres optikai egységet.

Mindez azonban a vállalat által kiadott legfrissebb előrejelzések tanúsága szerint így sem lesz elegendő ahhoz, hogy a HD DVD-kompatibilis készülékek eladásai elérjék a 2007-re tervezett irányszámot: a Toshiba nemrég 1,8 millióról 1 millióra csökkentette az idei esztendőre prognosztizált eladási darabszámot az Egyesült Államokban, márpedig ha a világ legnagyobb felvevőpiacán mintegy 44 százalékos elmaradással számolnak, várhatóan globális szinten sem lesz sokkal rózsásabb a helyzet. Yoshihide Fuji, a Toshiba szórakoztatóelektronikai divíziójának feje konkrét számokat ezzel kapcsolatban nem közölt, azt viszont elismerte, hogy a korábban kiadott globális eladási előrejelzést is kénytelen lesz módosítani a cég.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés