Hirdetés

Ismeretterjesztő filmmel népszerűsítik a kék lézert

A világ egyik legismertebb nyersanyaggyártójaként aposztrofált Imation egy rövidfilmet tett közzé a napokban weboldalán, melyben bemutatja a következő generációs, kék lézeres lemezszabványokhoz készülő nyersanyagok bizonyos gyártási, fejlesztési fázisait, illetve a technológiák működését.

Az „Imation: Into the Blue” címet viselő dokumentumfilm lényegében inkább promóciós filmnek tekinthető, mely amellett, hogy a gyártót népszerűsíti, igyekszik hangsúlyozni a DVD-khez képest nagyobb kapacitást nyújtó szabványok előnyeit, illetve bemutatja a vörös lézeres és kék lézeres technológiák közti főbb különbségeket. Az Imation mindezt semleges félként teszi, a gyártó ugyanis saját márkaneve, illetve a nemrég megvásárolt Memorex márkanév alatt Blu-ray és HD DVD szabványú nyersanyagokat egyaránt forgalomba hoz.

A film az Imation Discovery Technology Centerének működésébe nyújt betekintést: a minnesotai Oakdale-ben található fejlesztői központ és üzem a nyugati világ egyetlen olyan gyártóbázisa, amely egyszerre képes HD DVD és Blu-ray szabványú írható és újraírható nyersanyagok előállítására.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés