Hirdetés

Parkolópályára került a Warner hibrid HD-lemeze

Egyelőre nem tudni, hogy technológia, gyártási problémák miatt, netán piacpolitikai megfontolások alapján, de a két kék lézeres lemezszabványt egyaránt pártoló Warner Home Video a napokban úgy döntött, hogy elhalasztja hibrid HD-lemezének idei esztendőre tervezett premierjét. A Total HD névre keresztelt „lemezszendvics” egy-egy Blu-ray és HD DVD formátumnak megfelelő adathordozó réteget tartalmazna, így a kiadó kínálatában megjelenő nagy felbontású tartalmak lejátszása egyetlen hordozó révén megoldható lenne mindkét tábor készülékein.


Az új Superman film Total HD köntösben

A Warner a januári CES-en mutatta be a nagyközönségnek először a Total HD-t – akkor, amikor az LG is előrukkolt nagy vihart kavart, mindkét szabványt támogató Super Multi Blue asztali egységével és PC-s optikai meghajtójával. A Total HD lemezekhez mindazonáltal nem szükséges ilyen hibrid olvasó, a lemezkorongot az eredeti tervek szerint bármelyik új generációs lejátszó képes lenne beolvasni. Dan Miron, a stúdió kereskedelmi igazgatója egy minap tartott szakmai konferencián jelentette be, hogy minderre az eredetileg tervezetthez képest valamivel tovább kell majd várni, az első hibrid lemezek ugyanis csak 2008 elején jelenhetnek meg. Steve Nickerson, a Warner Home Video marketingért felelős alelnöke hozzátette, hogy a stúdió egyelőre nem határozta meg a pontos megjelenési dátumot, azt azonban elárulta, hogy a kiadó kezdetben nagyjából 10-20 ilyen lemezzel jelenne meg a piacon.

Szakmabeli források szerint elképzelhető, hogy a Warner Home Video döntése egyszerű taktikai lépés, a HD DVD szabvány szénája ugyanis az utóbbi hónapokban meglehetősen rosszul áll. Éppen ezért elképzelhető, hogy a Warner Total HD lemezeire idővel nem is lesz szükség, amennyiben a rivális érdekcsoport erőfeszítései ellenére rövid időn belül mégis a Sony által életre keltett Blu-ray formátum dominálna.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés