Hirdetés

Webrádiózásra alkalmas erősítő és egy különleges CD lejátszó az Onkyotól

Az Onkyo az Egyesült Államok mellett Japánban is elérhetővé teszi a két új készüléket, amellyel a vállalat közleménye szerint a magas minőségű hangélményre vágyókat célozzák meg.

Onkyo C-7030
Onkyo C-7030

A kimondottan elegáns, visszafogott külsejű C-7030 névre hallgató CD lejátszó megkapta a vállalat saját fejlesztésű VLSC technológiáját, mely eljárás kiszűri a zavaró torzításokat és zajokat az MP3, illetve WMA kiterjesztésű fájlokból, ennek köszönhetően a tömörített zeneformátumok is szépen szólalnak meg. A C-7030 előlapja finoman megmunkált alumíniumból készült, 1,6 milliméter vastag alváza pedig hatásosan csökkenti a rezonancia káros hatását. A készülék 250 amerikai dollárba kerül, az ezüst mellett pedig feketében is elérhető.

A TX-8050 az Onkyo első, DLNA tanúsítványnak megfelelő kétcsatornás rádióerősítője, amely  fejlett hálózati megoldásainak köszönhetően lehetővé teszi az MP3 és a WMA mellett a FLAC, WAV és WMA Losless, OGG, AAC és LPCM kiterjesztésű fájlok közvetlen streamelését az otthoni számítógépről. A receiver maximális kimeneti teljesítménye 2x80 watt és ellátták a vállalat saját boszorkánykonyhájában kifőzött WRAT névre hallgató eljárással, amelynek alkalmazása tisztább és pontosabb audiojel-erősítéssel jár, valamint csökkenti a torzítás mértékét.

Onkyo TX-8050
Onkyo TX-8050

Egy ingyenesen letölthető alkalmazás segítségével akár iPodról vagy iPhoneról is irányítható a készülék, illetve az Onkyo saját, USB portba dugható dokkolójának köszönhetően az említett kütyükön található zeneszámok közvetlen lejátszására is mód nyílik. Emellett képes kezelni a szintén az USB-hez csatlakoztatható UWF-1 Wireless LAN adaptert, és lehetővé teszi webrádiók, illetve egyéb netes audio szolgáltatások, így például a Last.fm közvetlen elérését. A TX-8050 ára állítólag 350 dollár körül alakul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Onkyo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés