Hirdetés

Yamaha RX-V571, RX-V471: új erősítőkkel bővíti kínálatát a japán cég

Az RX-V571 egy hétcsatornás erősítő, ami csatornánként 105 wattos maximális kimeneti teljesítményt (6 Ohm impedancia, 1 kHz, 0,9 % teljes harmonikus torzítás) kínál. A visszafogott, minimalista stílust idéző készülék frontfelületén található egy USB port, amelynek segítségével az Apple által gyártott termékek fogadására képes dokkoló csatlakoztatható az eszközhöz. A modell képes kezelni az ID3 tageket, és az innen nyert információkat az LCD kijelzőn jeleníti meg.

Yamaha RX-V571
Yamaha RX-V571

Hat darab HDMI bemenet és egy kimenet kapott rajta helyet, amelyek közül egyik az előlapra került; ez a kamerák csatlakoztatása során lehet hasznos. A bemeneti videojelek 1080p felskálázására is képes eszköz támogatja a 3D adatátvitelt (Audio Return Channel technológia támogatással), illetve a HDMI CEC eljárást, amelynek köszönhetően más szórakoztatóelektronikai eszközök távirányítójával is vezérelhető. Az integrált Cinema DSP 3D rendszer a térhatású hangzást tizenhét különböző hangeffekttel képes megbolondítani.

Az ötcsatornás RX-V471 csatornánként szintén 105 wattos maximális kimeneti teljesítménnyel büszkélkedhet (szintén: 6 Ohm impedancia, 1 kHz, 0,9 % teljes harmonikus torzítás mellett). Az RX-V571-hez hasonlóan könnyedén csatlakoztatható az Apple dokkoló, a kijelzője is ugyanarra képes, mint a nagyobb testvéré, viszont az 1080p felskálázásra nem nyílik mód, és összesen csak 5 darab HDMI csatlakozó került rá. A Cinema DSP 3D szolgáltatásai ebbe is belekerültek, és az RX-V571-hez hasonlóan a grafikus felhasználói felületet sem spórolták ki belőle.

A két készülék a japán gyár közleménye szerint májusban már megvásárolható lesz Európában, és mivel a márkának van hivatalos magyarországi disztribútora, ezért komoly esély van arra, hogy hazánkban is a boltok polcaira kerül. Az RX-V571 várhatóan 680 dollárba kerül majd, az RX-V471-ért, pedig körülbelül 530 dollárt kell fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés