Hirdetés

Befutott az Onkyo zászlóshajója

A japán vállalat magasabb fokozatba kapcsolt, hiszen az utóbbi időben ipari mennyiségű házimozi komponenst dobtak piacra. Az új eszközük azonban az előzetes információk alapján elhomályosítja majd az elődök fényét.

A PR-SC5508 típusjelzésű modellről van szó, amely leginkább egy nívós házimozi erősítő és egy médialejátszó hibridjének tekinthető. A 9.2 csatornás rendszer személyében interfészek szempontjából igen jól eleresztett darabról van szó, hiszen helyet kapott rajta többek között 8 darab 1.4 HDMI, két USB és kilenc XLR csatlakozó is. A hangminőségről sokat elárul, hogy megkapta a THX (THX Ultra 2 Plus) tanúsítványt, ami még mindig értéket jelent, ugyanis annyi más díjjal, elismeréssel ellentétben ez pénzért nem vásárolható meg.

Onkyo PR-SC5508
Onkyo PR-SC5508

A modell támogatja a 3D-s tartalmak kezelését is. Az integrált HQV Reon-VX videovezérlő rendszer képes a Full HD-s felskálázásra. Az ISF Video Calibration névre hallgató technológiának köszönhetően a készülék a gyártó szerint gyakorlatilag minden ismert videoformátummal elboldogul. Emellett természetesen támogatja a különféle Dolby és DTS szabványokat, illetve megkapta az Audyssey MultiEQ XT 32 névre hallgató eljárást. Ez utóbbinak szerves része egy mikrofon, amelyet a szoba egy adott pontjára kell állítani, és ezután a rendszer felméri a helység adottságait, majd úgy módosítja az egyes hangfalak hangerejét, illetve a hangszínt, hogy az adott helyre koncentrálja a legjobb minőségű térhatású hangzást.

A DLNA tanúsítvánnyal rendelkező termék képes kezelni az internet rádiókat, alaphelyzetben a Pandora, a Rhapsody, a Mediafly, a Slacker, a Napster, a VTuner és a Sirius Internet Radio érhető el a segítségével. Az Onkyo PR-SC5508 elvileg ebben a hónapban már megvásárolható lesz, 2200 dolláros árát látván valószínűleg sírva fakadnak a pénztárcák.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés