Hirdetés

Hiánypótló divatos kiegészítő: retikül tablet

A rohamosan bővülő tablet piacon már nem könnyű kitűnni a tömegből, hiszen szinte mindenki beszállt a buliba, hogy a trend hullámait meglovagolva szert tegyenek némi profitra. Ezzel persze a gyártók is tisztában vannak, így sokan próbálkoznak célcsoportokra specializálódni (munka, gyerekek), vagy éppen olyan kiegészítőket és funkciókat kínálni, amelyek kiemelik őket az átlagból. Ennek újabb „ékes” példája a L-Y kínai cég, akik egy elég meredek termékkel rukkoltak elő: a retikül tablettel.

Valószínűleg a kisebb táblagépek és a női kistáskák hasonló mérete adhatta az ötletet, szerencsére azonban nem egy tárcaként funkcionáló tabletről van szó, csupán hátlapjának textúrája és egy teljes szélességében végigfutó fémcsík kelti egy divatos kiegészítő hatását. Az L-Y a külső mellett fontosnak tartotta, hogy a vételár moderált maradjon, ezért F8-nak nevezett készüléküknél igyekeztek egy még használható teljesítményű, kompromisszumos megoldást találni.

A burkolat alatt egy 1,5 GHz-es Allwinner A10 SoC lapul, melyben Mali-400-as grafikus alegység található. A kijelző pontos méretére még nem derült fény, de a 800x480 pixeles felbontásból és a képek alapján arra lehet következtetni, hogy valószínűleg a 7 hüvelykes kategóriába tartozik a masina. A panel mindenesetre kapacitív, egyidőben 5 érintést képes megkülönböztetni, és nem utolsósorban IPS, vagyis bizonyára jó színekkel és széles betekintési szögekkel rendelkezik.

A fedélzetén 512 MB memória kapott helyet, a háttértár kapacitását azonban homály fedi. Kategóriájában viszont kellemes plusz, hogy a Bluetooth és Wi-Fi modul mellett 3G támogatással is rendelkezik az F8. 3500 mAh-s akkumulátora 50 órás üzemidőt és 6 órányi aktív használatot biztosít, szoftveres szempontból pedig Android 4.0 (ICS) operációs rendszerrel érkezik.

A L-Y F8 vételára mindössze 94 dollár, Kínán kívüli elérhetősége azonban egyelőre kérdéses.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés