Hirdetés

A Pioneer bemutatta a piac legkisebb és legkönnyebb külső Blu-ray-íróját

A klasszikus, korongos optikai adattárolást sokan temetik, és tény, hogy manapság lényegesen kevesebben használják, mint az elmúlt évtizedben, de a 12 cm-es lemezek azért még nem koptak ki teljesen, így sokszor jól jöhet, ha van egy kompatibilis meghajtó kéznél. A vékonyabb laptopokból a szűkös beltér miatt mostanság kispórolják az ODD-t, de a munkakör vagy a szabadidős tevékenység megkívánhatja eme hiányosság utólagos pótlását. Erre a legjobb megoldás egy külső egység, amelyet tényleg csak akkor kell magunkkal vinni, ha valóban szükség van rá.

Erre kínál megoldást a Pioneer legújabb BDR-XD04 Blu-ray-írójával, amely a gyártó állítása szerint a piacon kapható legkisebb és legkönnyebb külső optikai meghajtó lesz. Mérete 133 x 14,8 x 133 mm, súlya pedig 240 gramm, vagyis fizikai adottságai tényleg moderáltak. A meghajtót piros (BDR-XD04R), fehér (BDR-XD04W) és fekete (BDR-XD04BK) színben lehet beszerezni. Kompatibilitására nem lehet panasz, mert lényegében mindegyik CD, DVD és Blu-ray szabványú korong írásával és olvasásával megbirkózik, a 100 és 128 GB-os BDXL adathordozók kezelése sem okoz számára gondot.

Az először a CES-en felbukkant meghajtó részletes technikai paraméterei is kiderültek, ezek a gyártó japán weboldalán olvashatók. Egyelőre csak Japánban jelentették be, európai megjelenése és vételára még ismeretlen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés