Hirdetés

Philips fülesek játékosoknak

A Philips kifejezetten játékosoknak szánt fejhallgatókat dobott piacra. A célcsoport meghatározása ezúttal nem üres marketingfogás, hiszen egy konkrét funkció indokolja: az új fülesek a basszus hangok függvényében vibrációkat keltenek, így különösen testközelivé varázsolnak olyan effektusokat, mint a robbanások, a motorbőgés vagy az akciójátékok pánikkeltő zörejei. A Sonic Vibes System aktivitása természetesen szabályozható, illetve kikapcsolható, így például zenehallgatáskor hagyományos fejhallgatóként használhatók a futurisztikus formatervű eszközök.

Az SHG8100 jelzésű csúcsmodell vezeték nélkül kapcsolódik a PC-re vagy a hi-fi rendszerre, az adatátvitel a 863-865 MHz-es hullámsávon, FM modulációval történik. A sugárzók hangzásának SRS rendszer kölcsönöz némi térhatást. Az AAA méretű akkumulátorok cserélhetők vagy a fejhallgatót a dokkolóállomásra helyezve is feltölthetők.

Az összehajtogatható SHG8050 már kisebb terhet ró a koponyára, a hang itt vezetéken érkezik, a vibrációs effektus energiaigényét pedig egy AAA elem elégíti ki; az SRS hiányzik.

A legkisebb modell, az SHG8010 lényegében egy kis fülhallgató, amelyet egy nyakba akasztható pánt egészít ki biztosítva a basszusok és az ember hátán futkosó hideg ok-okozati kapcsolatát. Az SVS itt is egy AAA ceruzaelemet igényel. A neodímium mágneses hangszórók frekvenciatartományát a gyártó mindhárom esetben 15-22000 hertzben adja meg. Az árak 140, 70, illetve 50 euró körül alakulnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés