Hirdetés

Logitech: zenegépek drótok nélkül

A vezeték nélküli forradalom minden jel szerint újabb területre terjed ki napjainkban; a kusza dróthalmazoktól megszabadulhatunk a hálózat kiépítésénél, vagy ha olyan beviteli eszközt választunk, ami rádiójelekkel kommunikál, mindemellett a Logitech napokban bejelentett új eszközeivel, illetve az ahhoz hasonló termékekkel mostantól már a számítógép és az erősítő közé sem kell hangot átjátszó kábelt kötnünk.

A Logitech Music Anywhere termékcsaládja három könnyűszerrel telepíthető és használható rádiós átjátszói a a Wireless Music System for PC, Wireless Music System for iPod, illetve a Wireless Headphones for PC egyazon elv alapján továbbítják a hangot; a lejátszóhoz (PC, iPod) csatlakoztatható készülék rádiójelekkel sugározza a hangot a vevőegységnek, mely a PC-hez készült modellnél maximum 100 méterre lehet az adótól, míg az iPodos egységnél ez a távolság hozzávetőlegesen 10 méterre csökken. A vezeték nélküli fejhallgató közel 50 méteres hatótávon belül működőképes.

A PC-hez készült modell egy USB-s adóból, egy adapterről táplálható, sztereó kimenettel ellátott vevőből és egy távirányítóból, a Wireless Music System for iPod egy ugyanilyen vevőkészülékből és egy speciális, vékony adóból, míg a Wireless Headphones for PC csomagja a vezérlőszervekkel ellátott, akkumulátorral működő fejhallgatón kívül egy USB-s adóból áll. Az eszközök szeptember végén kerülnek forgalomba, az iPodos és PC-s rádiós jeltovábbító javasolt ára egyaránt 150 dollár (kb. 30 000 Ft), a vezeték nélküli fejhallgatóért 129 dollárt (kb. 26 000 forintot) kérnek cserébe. A Logitech gondolt a villával vagy kastéllyal rendelkező magánfelhasználókra, illetve az irodakomplexumokba költözött cégekre is, így 80 dollárért (16 000 Ft) külön is vásárolható a rendszerhez használható vevőegység.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés