Hirdetés

PCI Express-es ATI chipset Intel processzorokhoz

Az ATI hivatalosan is bejelentette Radeon Xpress 200 alaplapi chipsetjének Intel processzorokhoz készített változatát. Az új lapkakészlet maximum 800 MHz sebességű rendszerbusszal ellátott, akár Socket 478, akár Socket 775 foglalatba illeszkedő Pentium 4 és Celeron processzorokkal működik együtt. A támogatott technológiák között találjuk a HyperThreadinget, az Execute Disable Bitet és az Enhanced Intel Speedstepet és az EM64T-t.

Memóriavezérlője legfeljebb DDR400-as vagy DDR2-667 modulokat kezel, legfeljebb 4 gigabájtnyit. A rendszermemóriából az integrált Radeon X300 grafikus mag legfeljebb 256 MB-ot tud lefoglalni a HyperMemory révén. A DirectX 9-kompatibilis vezérlő videózásra is megteszi, HDTV-anyagokat 1080i felbontásig kezel, NTSC vagy PAL szabványnak megfelelő mozgóképet 1024x768 felbontásig játszik le. Egy külső videokártya számára egy PCI Express x16 interfész áll rendelkezésre, emellett még négy PCI x1 vezeték használható fel.

A chipsettel szerelt – az elsők között Asus, Gigabyte, ECS és Sapphire – alaplapok várhatóan áprilisban kerülnek piacra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés