Hirdetés

SiS: asztali AMD-chipset integrált grafikával

A SiS korábbi terveihez képest jelentős késéssel mutatta be K8-as asztali AMD processzorok mellé szánt új, SiS761GX jelzésű chipsetjét. Az északi híd integrált grafikus magot is tartalmaz, így kedvező árfekvésű rendszerek építésének lehetőségét teremti meg minden olyan felhasználási területen (irodai munka, webezés, videózás stb.), ahol nincs szükség korszerű 3D-képességekre, illetve -teljesítményre. A Mirage 1 vezérlő hardveresen DirectX 7-gyorsítást biztosít, de szoftveresen DirectX 9-kompatibilis; két renderelő futószalagot és négy textúrázó egységet tartalmaz. Ha ez nem lenne elég, egy PCI Express x16 csatoló ad módot egy korszerűbb videokártya alkalmazására.

A gyártó tájékoztatása szerint a SiS761GX Sempron, Athlon 64, Athlon 64 FX és Opteron processzorokat fogadó alaplapokon is alkalmazható; a CPU-val 1 GHz-es HyperTransport interfészen keresztül veszi fel a kapcsolatot. Az északi és a déli híd kommunikációja a SiS által kifejlesztett, hasonló elven működő MuTIOL sínen zajlik.

A SiS761GX párja a SiS966 chip lesz, amelynek köszönhetően további két PCI Express x1, egy Gigabit Ethernet, nyolc USB 2.0, valamint négy Serial ATA port, illetve két ATA133 csatorna áll rendelkezésre. A lapka RAID 0, 1, 0+1 és JBOD kötetek kezelésére is képes; nyolccsatornás hangvezérlője támogatja a High Definition Audio szabványt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD
  • SiS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés