Hirdetés

ATI chipsetes Sapphire alaplap megszállottaknak

A Sapphire igazi különlegességgel szolgál a megszállott tuningosoknak: ATI Radeon Xpress 200G chipkészletre épülő AMD-s alaplapja nemcsak egyedi megjelenésével vonja magára a figyelmet, hanem tápellátó rendszerével és az általa nyújtott túlhajtási lehetőségekkel is. A processzort kiszolgáló MOSFET-ek a szerényebb, léghűtéses változaton is aktív hűtést kaptak, de persze a vízhűtéses változaton sem maradnak ki a processzort és az északi hidat is érintő vízkörből. Ezen alkatrészek hőmérsékletének ellenőrzése is biztosított, és rajtuk kívül a környezeti hőmérséklet alakulása is figyelemmel kísérhető.


Forrás: Clubic


Forrás: Xtreme Systems

A CPU feszültségének változtatása mellett mód van a memória, a northbridge, a HyperTransport sín és a PCI Express csatoló feszültségének változtatására, továbbá a HT 500 MHz-ig való hajszolására, a memóriaidőzítések állítására és a PCIe független tuningolására.

Az integrált (analóg és digitális kimenettel ellátott) grafikus mag feladata egy PCI Express x16 csatolójú videokártyára ruházható át, ezenkívül két PCIe x1 és két PCI foglalat áll rendelkezésre. Az SB450 déli híd által biztosított négy SATA port mellett két darab, PCIe sávra kapcsolt Silicon Image SI3132 chip jóvoltából további négy NCQ-t támogató Serial ATA II port található a lapon. Gigabit Ethernet interfésszel egy Marvell chip szolgál, de nem hiányzik a lapról a nyolccsatornás HD audio és a Firewire sem.


Forrás: Clubic

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés