Hirdetés

PC-kbe szánt VGA-val jelentkezett a Moore Threads

Az MTT S10 elsődlegesen az irodákat célozza, így nem tekinthető combos megoldásnak.

Március végén írtunk arról, hogy saját fejlesztésű grafikus dizájnnal állt elő a Moore Threads, de utólag kiderült, hogy annyira ezek nem is saját fejlesztésűek, noha ez a működésükön nem változtat. A vállalat úgy néz ki, hogy bejelentett egy új, MTT S10 jelzésű modellt, amely a korábban leleplezett opciókkal ellentétben nem a szerverekbe, hanem a direkten a végfelhasználói PC-kbe készült.

Moore Threads MTT S10Moore Threads MTT S10 Moore Threads MTT S10 (forrás: PC Watch) [+]

A fejlesztés elvileg ugyanazt a MUSA (MT Unified System Architecture) architektúrát használja, amit a nagyobb testvérek, bár a konkrét felépítésről nincs adat, viszont a 12 nm-es node alkalmazása a GPU esetében biztosnak tűnik, mellette pedig 2 GB-nyi LPDDR4 szabványú fedélzeti memória kap helyet. A mindössze 30 wattal operáló VGA x8-os PCI Express 3.0-s interfésszel kapcsolódhat a rendszerhez, és OpenGL, OpenGL ES, illetve Vulkan API-ra írt alkalmazásokat képes futtatni. Sajnos ennél részletesebb információ nincs a szoftveres háttérre vonatkozóan, viszont multimédiás szinten megoldott az AV1-es, a HEVC-s és a H.264-es formátumok dekódolásának gyorsítása.

A félmagas megoldás HDMI 2.1 és D-Sub kimenetekkel rendelkezik, az elsődleges célpiacot pedig a kínai irodai PC-k jelentik. Ennek megfelelően alakul az ára is, ugyanis 112 dollárnak megfelelő kínai jüanért vásárolható meg az MTT S10. Annak egészen kicsi az esélye, hogy a szóban forgó VGA hivatalosan feltűnne a nyugati piacokon, de a webáruházak korában valószínűleg nem lehetetlen beszerezni még Kínából sem, kérdés, hogy van-e értelme.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés