Hirdetés

Máris megfúrták a mindenevő nextgen olvasót

Szinte biztos, hogy a jelenlegi formájában nem kerülhet piacra az LG napokban leleplezett multiformátumú kék lézeres asztali olvasója – írja riportjában a BetaNews weboldal. A gyártó által korszakalkotónak titulált Super Multi Blue BH100 típusú asztali olvasó – a piacon elsőként – a Blu-ray és a HD DVD formátumú lemezeket egyaránt kezelné, utóbbiaknál azonban csak a filmek lejátszására korlátozódik tudása, a HDi technológiát már nem támogatja. Azaz a HD DVD korongok interaktív tartalma nem tekinthető meg az LG új üdvöskéjével – ezért dönt úgy várhatóan a HD DVD szabványt gondozó DVD Forum, hogy a koreaiak nem árulhatják HD DVD-kompatibilis multiformátumú olvasóként a BH100-at. A testület kész jogi útra terelni az ügyet, ha az LG nem változtat a termék elnevezésén, prezentációján és reklámozásán.


LG BH100: csak HD DVD logó nélkül mehet

A sajtót minderről Kevin Collins, a Microsoft DVD Forumba delegált képviselője tájékoztatta (nem véletlenül, a Microsoft ugyanis a HDi egyik prominens fejlesztője): Collins elmondása szerint az LG mindenkit meglepett, amikor a CES-en (bár nem minden előjel nélkül) bejelentette a multiformátumú kék lézeres asztali olvasóját. Mind mondta, a koreai cég a BH100 leleplezése előtt egyáltalán nem konzultált a szabványalkotó testülettel. Ha megtette volna, most elkerülhető lenne a kínos visszakozás.

Az LG-nél egyelőre nem reagáltak Collins nyilatkozatára, mindazonáltal igen valószínű, hogy az 1200 dolláros fogyasztói árszintre pozicionált BH100 a jelenlegi formájában egyáltalán nem kerülhet a boltokba. A helyzet változhat, ha a gyártó időközben beépíti a lejátszóba a HDi-támogatást (ha ez egyáltalán megoldható), ez azonban időigényes folyamat, így az egység első negyedéves piaci premierje veszélybe kerülhet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés