Hirdetés

CES 2012: az Ozone Radon rágcsálók nagyfelbontású optikai testvért kapnak

Az Ozone két egere, a kifejezetten játékosoknak kifejlesztett Radon 3k és 5k egy ideje már a piacon van, azonban a gyártó most úgy döntött, hogy az idei CES alkalmával újabb taggal bővíti a családot. A Radon Opto érdekessége, hogy testvéreivel ellentétben nem a Philips lézeres, hanem egy hagyományos optikai szenzort építettek hasába, ami nem éppen a gémer kategóriára jellemző. Aggodalomra viszont semmi ok, mert a speciális Avago 3090 optikai szenzor direkt erre a célra lett kifejlesztve, így szinte bármilyen felületen precíz mozgást biztosít, és a legvadabb rángatást is pontosan lereagálja, ez főleg FPS játékoknál jöhet jól. A lézerek általában jóval nagyobb felbontást biztosítanak (sokszor már feleslegesen sokat is), ebből a szempontból egy optikai érzékelő mindig lemaradásban van, de az Avago 3090 jelen esetben a maga 3500 dpi-jével kifejezetten versenyképes.


[+]

A formatervet nem piszkálták, amit az Ozone egyszerűen úgy kommentált, hogy minek változtatni azon, ami már egyszer bejött (jogos). Az ergonómiára egyébként nem lehet panasz, a felület ellenálló gumírozott borítást kapott, a hüvelykujjnál pedig textúrázott betét gondoskodik a biztos fogástól. Formája elég visszafogott, de azért a szimmetrikustól messze van, tehát csak jobbkezes felhasználóknak ajánlják. Összesen 8 gomb található rajta, amiből 7 szabadon programozható, a nyolcadik a szenzor felbontását állítja négy lépcsőben (450, 900, 1800, 3500 dpi), erről vizuális visszajelzést a bal élen húzódó LED-sor nyújt. A beállítások és a makrók a beépített fedélzeti memóriában kerülnek mentésre.


[+]

A többiekhez hasonlóan az Opto is megkapta az egyénileg súlyozható rendszert, ami azt jelenti, hogy az egér bendőjében opcionálisan 5 x 4,5 grammos nehezéket pakolhatunk, ízlés szerint. Szintén kényelmes funkció, hogy a 2 méteres USB kábel az egér közepéből bukkan elő, majd egy kábelcsatornában terelgethetjük, hogy melyik oldalon lépjen ki az eszközből, ezzel is csökkentve a kábel esetleges zavaró ellenállását.


[+]

A Ozone Radon Opto vételára 39,90 euró.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Ozone

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés