Hirdetés

CES 2012: 55 hüvelykes OLED tévével jelentkezett a Samsung

Éledezik az OLED technológia! Néhány évvel ezelőtt nagy reményeket fűztek ehhez az eljáráshoz, de a felhajtás lassan elcsendesült és kiderült, hogy a gyártók inkább kipörgetnék a plazma és LCD televíziókban rejlő üzleti lehetőségeket. Jöttek a LED háttérvilágítású, a szupervékony, majd a 3D tévék, de most már úgy tűnik nincs több tartalék.

Azok a szerencsések (állítólag több százan rekedtek kinn), akik bejutottak a Samsung partijára a CES-en, azok saját szemükkel láthatták az idei év egyik csodafegyverét, az ötvenöt hüvelyk képátlójú OLED tévét. A képalkotási eljárásról annyit árultak el, hogy a mindössze 7,5 milliméter "vastag" készülékben az egyes képpontok RGB subpixelekből állnak össze. A gyártó szerint a képminőség súrolja majd a tökéletest, a fekete valóban fekete lesz, illetve a sötét részek megjelenítésében is előrelépés várható, bár a jobb plazmák esetében eddig ezzel se volt túl nagy gond. A technológia sajátossága az igen gyors válaszidő, aminek köszönhetően gyakorlatilag eltűnik az elmosódott kép, még az objektumok rendkívül gyors mozgása esetén is.

A modell megkapta a saját fejlesztésű Smart Interaction technológiát, aminek része a beépített mikrofon, illetve két beépített kamera. Ezek segítségével lehetővé válik a hangalapú vezérlés, az arcfelismerés, illetve állítólag kézmozdulatokkal is lehet majd irányítani a készüléket. A tavalyi modellek egyik hibája volt, hogy kicsit lassan működött a böngészés, valamint a különféle internetes tartalmak elérése. Ezen valószínűleg sokat segít majd az az egyelőre konkrétan meg nem nevezett dual core processzor, amit beépítettek az idei modellekbe. Emellett a kezelőfelületet is átszabták, így tovább egyszerűsödött az egyes widgetek, alkalmazások, játékok letölthető (köztük háromdimenziós) filmek, magazinműsorok, klipek elérése. A böngésző is megújult, és már engedélyezi párhuzamosan több lap megnyitását is. A boltokba kerülés időpontjáról, valamint az árról a Samsung nem árult el konkrétumokat. Ám, ha az LG hasonló méretű tévéjéből indulunk ki, akkor az év második fele, és a 8-10000 dolláros ár lehet a reális.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés